Ford Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition (2001)
Uitvoering | Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik zou de Mondeo bijna het ravijn in gooien!
De Ford Mondeo tja, zal ik maar gelijk naar het blokje problemen gaan dat scheelt typen. We hebben nog nooit zo’n slechte auto gehad. Als de auto pas 7 maanden oud is mag je toch niet verwachten dat je ruim 5 keer langs de kant komt te staan in Oostenrijk, ik had me een leukere wintersport voorgesteld.
Na weer in NL te zijn gelijk naar de dealer gereden en een vervangende auto gevraagd want dit kon niet. Wat bleek de accu, dynamo en zelfs de startmotor moest vervangen worden. (inmiddels 8 maand oud.
Ook was de cruise control kapot. Zet je hem op 100 gaat ie naar 150 kph. Ideaal dus. (NIET) Wat ging er nog meer kapot? Als je over een drempel ging voelde je op beide stoelen een heleharde ’knak’ in de rug. Ook niet goed dus. De electrisch bedienbare stoel kapot. Ooit stopt het toch, zal je denken. Maar nee hoor want: in het voorjaar van 2006 reed ik de auto van mijn vader uit zijn garage en remde. Terwijl ik uitstapte hoorde ik een harde klap! Rechtsvoor brak de aandrijfas! Zomaar opeens! En 2 dagen ervoor reden we nog ruim 200km per uur. Stel je voor dat ’t toen gebeurde. Dan typte ik dit nu niet maar lag tussen 6 planken!
De rekening € 500,- en Ford vergoed dit zeker? Nee want het was slijtage! Belachelijk na 5 jaar. Dus of ik nog een veilig vertrouwen in de Ford Mondeo heb? Nee eigenlijk niet.
Wel vind ik het nog steeds een mooie auto. Maar naar dit alles en toch ruim 30.000 euro te moeten betalen voor naar mijn mening een maandagmorgen auto. Bijkomende onzin: auto is gekocht op vrijdag de 13e.
Haha je kunt beter zeggen wat is der niet kapot.

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Centennial , GOEDE APK
- 2003

Ford Mondeo 1.8-16V Trend Airco Trekhaak Nieuwe APK en Beurt ORG. NED.
- 2001

Ford Mondeo 1.8-16V First Edition Airco (automatisch), cruise control, radio/cs-speler, trekhaak, elek. buiten spiegels, voorruitverwarming, multifunctioneel stuur, elek. ramen, Op zoek naar een sportieve én praktische sedan? Deze Ford mondeo 1.8-16V First Edition combineert krachtige prestaties met een hoog uitrustingsniveau en volop ruimte. Door de krachtige motor
- 2001