Ford Mondeo 1.5 TDCi Titanium (2016)

Ford Mondeo 1.5 TDCi Titanium (2016)

UitvoeringMondeo 1.5 TDCi Titanium
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

1e indrukken

Hierbij een 1e verslagje over mijn huidige auto. Het betreft hier een lease auto en ik zal mijn keuze mbt het uitzoeken en de eerste ervaringen tot op heden opschrijven.

Uitzoeken:
in December 2016 kreeg ik te horen dat ik een auto mocht gaan uitzoeken omdat de auto die ik op dat moment ter beschikking had, het lease contract in Februari afliep.

Zelf een fiscaal bedrag in mijn hoofd en rekening houdend met de voorwaarden ging ik op zoek, altijd weer leuk!

voorkeur ging in eerste instantie uit naar een skoda Octavia station of een Superb vanwege goede ervaring een paar jaar geleden, kwam al snel boven het leasebedrag uit, dus geen optie. Hetzelfde gold voor de Opel Zafira en Scenic van Renault.

Toen in de calculator gekeken naar auto's die meer kans van slagen hadden zoals de Civic station en de Opel astra.
Ik zag ook dat Ford gunstig was in de lease en bij het opvragen van informatie, attendeerde een medewerker op de speciale lease uitvoering van oa de Mondeo.

Tijdens een proefrit in de hatchback viel alles op zijn plek, wat een ruimte voor het gezin! verder vond ik het een mooie en complete auto en het reed heerlijk comfortabel.

Het was een beetje passen en meten met de offerte, zat op redelijk max van het leasebedrag, maar de lage fiscale waarde en de medewerking om nog voor 21% bijtelling te gaan gaf de doorslag. Er waren nog een beperkt aantal auto's op de lijst en uiteindelijk gekozen voor een donkergrijze met een businesspack en getinte ramen.
Eind December was alles rond en toen wachten tot begin Februari.

Ervaringen:
Eerste periode rustig aan gedaan om de auto te leren kennen, auto is gemaakt voor lange afstanden en rijdt heerlijk comfortabel. Aangezien ik 80% snelweg rij een prima keuze! De motor met 120 pk kan er net mee door, maar voor dagelijks vervoer in NL prima.

Waar ik aan moest wennen is dat ik handmatig de elektronische handrem met activeren als ik stop.
Ook het hele multimedia systeem en de boordcomputer is net een computer, je kan er veel in ontdekken en zaken aanpassen maar dat is wel aan te leren.

Wat ook wennen was is de aut grootlicht assistent, heel apart om de verlichting steeds te zien schakelen tussen groot en dimlicht. Zicht is in het donker en met name op de echt donkere wegen wel goed hierdoor.

De Mondeo heeft spraakbesturing, eerst deed ik er niks mee, maar laatste tijd aan het ontdekken, vooral het bellen en navigeren is denk ik wat veiliger tijdens het rijden.

Verbruik tot nu toe is 5,4 l/100 km, wel prettig dat ik 1000 km op een tank kan halen, probeer meestal voor het weekend, op een vrijdag te tanken en dat komt meestal ook zo uit. Dit verbruik gehaald bij normaal gebruik van de auto, ik denk als je je best doet dit zuiniger kan.

Positief tot zover:
- kwaliteit carkit, 1e keer dat dit prima verloopt zonder ergenissen.
- onderstel, precies goed, lekker sturen en gaat ook prima de bocht om als het moet.
- DAB is ook heerlijk, helder geluid en veel zenders. Heel af en toe vallen sommige DAB zenders heel even kort weg, waarschijnlijk omdat er geen FM alternatief is.
- licht en regensensoren, valt niet op dus werkt naar behoren.
- key less entry en start, sleutel kan je in je zak/ jas houden, werkt op zich prettig, moet het bij het openen en sluiten wel redelijk dicht bij de portieren houden.
- Ook erg blij tot nu toe met de gekozen kleur
- Stoelen, erg belangrijk bij het kiezen, zitten heerlijk en ik stap ook na een langere rit zonder klachten uit
- ruimte, misschien iets minder praktisch als een station maar er kan een hele boel in. Daarintegen vindt ik de hatchback mooier om te zien

Minder of overbodig:
- Lane keeping assist, vindt ik irritant, staat bij mij uit
- Bij elke keer starten moet ik een knopje op het stuur indrukken om de cruisecontrol te activeren om daarna in te stellen
- aut inparkeren, kan zowel parallel als rechtuit maar duurt te lang en je moet heel strak de aanwijzingen volgen.

Tot zover tevreden over de auto, over een paar weken met 5 personen op vakantie met een dakkoffer, ben benieuwd hoe dat zal vergaan. Daarna staat de 1e onderhoudsbeurt te wachten.

Bedankt voor het lezen, misschien dat je er iets aan hebt gehad!

7,5