Ford Ka 1.2 Titanium X (2011)

Ford Ka 1.2 Titanium X (2011)

UitvoeringKa 1.2 Titanium X
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Eerste kennismaking

• 900 km

Ik ben sinds een maand ook eigenaar van een KA titanium uitvoering, (parelmoerwit) met als opties
Climatecontrol, alarm, verlagingveren een achterspoiler en scoops voor de gril (van MT) ik heb nog wel even de standaard 15” LM velgen maar dat worden mijn winterbanden voor de komende winter
Ik heb nu 900 km op teller staan en wordt steeds enthousiaster, mijn vorige auto was een BMW 118i, maar naar veel wikken en wegen hebben we besloten te gaan downsizen, we kwamen uiteindelijk uit op de KA
De bekende concurrenten twingo aygo C1 P107 enz, vielen snel af (veel blik en geen wegligging zoals de KA)wel jammer dat ie net niet wegenbelastingvrij is.
het brandstof verbruik kan ik nog niet helemaal goed inschatten maar is natuurlijk niet te vergelijk met mijn vorige auto, alleen daarom al een big smile.
Ik vind de km stand nog iets te laag om al een goed beeld te vormen, maar het ziet er veel belovend uit

Bijna de 2000

Op dit moment zit ik op de 1800 Km,
tot nu toe alleen positieve berichten
Het benzine verbruik begint iets terug te lopen, en de motor begint steeds soepeler te draaien. voor twee weken een tochtje van 2x 200 km gemaakt snelweg en local.
Op de afsluitdijk ff het gas naar beneden en met gemak de 150 km/u aangetikt volgens GPS 146 km/u dus redelijk nauwkeurig
klein minpuntje, het was een beetje regenachtig en dan wordt pistewit wel erg snel vuil.

Weereen paar maand verder

Even een update, de kilometerstand is nu denk ik halverwege de inrijtijd, als ik zo lees in de ervaringen van anderen ligt z'n beetje ronde de 6000 dat moment, tot nu toe vol tevreden, goede prestaties goede rijeigenschappen, één klacht, sind een week heb ik het idee dat de motor soms niet zo lekker ronddraaid vooral stationair. vreemd is het wel dat dit niet altijd zo is, terug naar de dealer geweest maar op dat moment doet ie dat natuurlijk niet, even uitgelezen maar geen fouten, dus maar even afwachten, bezine verbruik is ook iets hoger dan voorheen 1:14 iplv 1:15, ik moet hier wel bij zeggen dat ik absuluut niet zuinig probeer te rijden dus echt vreemd is het :), lekker fel optrekken en goed op snelheid(toeren) houden dus. ik ben blij dat ik hem direct heb laten verlagen, rotondes kan ik nu nemen als een kart, snel kort en fel. voor wat beteft het nukkige toerental hou ik jullie op de hoogte

Even iets aangepast

Nog steed heel erg tevreden,

OH beurtje gehad, niks mis met em

wel wat aangepast, lederen bekleding en 7Jx16" velgen

Update voor de winter

Zo, de winterbanden zitten er weer op, ik ben nog streed erg tevreden, het brandstof verbruik heeft nu echt wel gestabiliseerd op 1:14/15 afhankelijk van de gemonteerde banden,
toch nog wel één groot minpuntje, het beslaan van de voorruit, man man wat een gedoe is dat toch, als het een beetje kouder en natter wordt dan zit je echt 5 a 7 minuten met een dichte voorruit, ook de ontwasemstand helpt dan niet want dan springt die airco er dus weer bij en als je dan de verwarming hoog zet gebeurd er bijna niks, na een minuut of 4 dan kun je eindeljk een beetje door de onderkant van de ruit kijken, gevaarlijk dus wel, ik ben nog driftig opzoek naar naar een oplossing, ik rook miet en toch blijft er een waas achter op het raam dat dus afkomstig is va de airco wanneer je de verwarming bij zet, het werk allemaal wel iets beter als je de verwarming in de middenstand zet maar dan blijft het nog wel koud in de auto, zijn er meer mensen met dit probleem ??? en wat doen jullie hier aan ??
ik snap nu waarom je de optie voorruitverwarming kunt aan vinken, als ik hierna nog weer een Ford koop zal ik dat zeker niet laten. op naar de laatste beurt voordat de garantie verloopt, ik begrijp dat de fuse kogels nog wel een een probleem geven, dus daar even goed naar laten kijken. tot blogs :-)

7,5