Ford Ka 1.2 Titanium X (2011)

Ford Ka
Ford KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord Ka

UitvoeringKa 1.2 Titanium X
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

de eerste kilometers in mijn nieuwe Ka

• 600 km

Twee weken terug mijn nieuwe auto-tje opgehaald bij de dealer. Ik reed al jaren in een oude rammelbak en ondanks dat ik per jaar weinig kilometers rijd, wilde ik graag een hele nieuwe auto. Vooral omdat ik hieraan bijna geen kosten heb en omdat de Ka flink in prijs verlaagd is, waardoor een nieuwe bijna net zo duur is als een 2 jaar oude.

Ik ging eigenlijk voor een witte Ka comfort, maar toen ik in de showroom een witte titanium X zag staan, was ik verkocht. De auto is niet meisjesachtig (ik wil als vrouw zijnde ook best een beetje stoere auto) en door de meegespoten interieuronderdelen ziet hij er erg fancy uit. Ook de degelijkheid van de Ka sprak me aan. Veel kleine auto's hebben wat lichtere deuren en zien er echt klein uit. De Ka heeft behoorlijk zware deuren en ook een normale moter, geen 1.0 die je na 30 kilometer over de Nederlandse grens (dus heuvels en bergen) al enigszins in de steek dreigt te laten.

Ik had voordat ik mijn auto kocht hier al een aantal reviews gelezen en alle dingen die ik hier terugvond als negatieve opmerkingen goed bekeken in de auto. Een opmerking die ik hier vaak las is dat de binnenkant niet zo stevig is en dat de knopjes van de radio erg klein zijn. Ik vind het interieur, met uitzondering van het klepje van het dashboardkastje (dat is niet zo stevig), bijzonder degelijk. Ook de knopjes van een radio zijn voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat ze met wat grotere handen wat te klein kunnen zijn.

Een andere opmerking die ik vaak las, is dat de benzineslang snel poreus wordt, waardoor de auto naar benzine gaat stinken. Ik heb de auto vorige week al naar de garage gebracht vanwege een geluid in mijn rechter achterrem (hebben meer mensen dit probleem gehad?) en na het schoonmaken van de remmen, en het vastzetten van de handremkabel, was dit opgelost. Toen bleek ook dat er inmiddels een terugroepactie zit op de benzineslangetjes. Deze is bij mij dan ook gelijk vervangen. Gevolg: mijn auto rijd ineens bijna de helft zuiniger!! In plaats van 1:12,5 (wat ik heel duur vond), rijdt hij nu zo'n 1:19 op de snelweg. In de stad heb ik nog niet uitgezocht, ik vermoed dat hij dan rond de 1:16,5 rijdt.

Al met al ben ik heel blij met mijn auto en wanneer er wat meer kilometers op de teller staan en ik wat meer kan vertellen, zal ik mijn review aanvullen.