Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (2001)

Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (2001)

UitvoeringFocus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004

Grijze regenjas.

Een tussenoplossing was het. Wat vooraf ging is de spijtige maar profijtige verkoop van mijn favoriete wagen tot op heden, de nachtblauwe Mondeo RS.
De Focus diende zich aan. Wat later kwam kon niet snel genoeg komen...

Niet dat de Focus Clipper een slechte auto was. Integendeel, het enige wat hij was was een auto. Verder niets.
Geen franjes, geen opties, geen opwinding, geen problemen.
In een verwoede poging om de Clipper op te leuken plaatste ik nog witte knipperlichten. Tevergeefse moeite.
Dit nam het laatste beetje kleur weg. De grijze regenjas was nog completer.
Om een of andere reden regent het ook altijd in mijn herinneringen waarin ik de 90pk diesel over 's lands wegen jaag.

Linkerhand op het stuur, elleboog op de deur. Rechterhand op de pook of het stuur, elleboog ergens in de oneindige binnenruimte.
Ruim was ie wel, gigantisch. Toch vond men geen plekje voor een armsteun. Arme arm. Meer dan 60.000 km op amper een jaar.

Arme rug ook. En benen. De standaard zitjes zijn te kort, te weinig regelbaar en ze geven nul steun. Een ramp.
Tot mijn grote huivering ontwaarde ik dezelfde krengen in de overigens wel o zo hippe Kuga.
Nuke the bastard die daarvoor verantwoordelijk is.

Na een klein jaar en pak 'em beet 1000 uur achter het kunststof stuur had ik het gehad.
Het lage verbruik, het gezellige snorren van de mazoutstoof, de puike wegligging en gigantische laadruimte ten spijt wilde ik er vanaf.
Te saai, te onopvallend. Geel met een orangje zwaailicht, dan ziet men je tenminste. Niet zelden vreesde ik bij het buitenkomen van de supermarkt dat iemand gewoonweg op mijn Regenjas had geparkeerd.
In de veronderstelling dat het beton gewoon vrij was.

Wie houdt van nostalgie, eenvoud en volslagen droogte, wie zich hekelt aan elke vorm van opwinding en jolijt, wie weinig budget en veel kinderen of andere vracht heeft, wie het niet ziet zitten om gezien te worden, dié zal thuiskomen in de Focus Clipper.
Kortom, het lijkt wel een Toyota.

7,5

PRIVATE LEASE Ford Focus