Ford Focus Wagon 1.8 TDCi 115pk Navigator (2002)
| Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDCi 115pk Navigator |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 65.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Het uiterlijk zowel in- als exterieur vind ik niet zo geslaagd dat zit puur in de vormgeving en is dus afhankelijk van je persoonlijke smaak. Qua interieur vind ik de lijnen van het dashboard niet zo geslaagd omdat ze in negatieve zin afwijken van de lijnen van de meeste West-Europese auto’s. Voor de rest vind ik het interieur oké.
Model van de auto vind ik erg behouden en niet echt gewaagd maar dat is de lijn die Ford de laatste jaren is ingeslagen met de Focus en het schijnt qua doelgroep erg aan te slaan want de verkoop gaat nog steeds goed heb ik de indruk.
De rij-eigenschappen zijn uitstekend en het is een bijzonder prettige en vlotte -dankzij de 1.8 TDCi krachtbron- sturende auto.
Ik heb problemen met de kachel en de radio. De aanjager van de kachel werkt maar in 1 stand maar dit moet nog verholpen worden.
De radio Blaupunkt Travelpilot is erg -cd-gevoelig en werkt daardoor niet altijd. En het euvel doet zich voor dat de radio soms uit zichzelf aan- en uit springt.
Verder wil de motor soms bij een laag toerental tijdens het terugschakelen wel eens afslaan (1 à 2 keer in de maand bij circa 25.000 km per jaar), dat schijnt een een euvel te zijn van de TDCi motor, maar in sommige gevallen in een bocht bijvoorbeeld, kan het heel lastig zijn want je moet de motor opnieuw starten met de sleutel want het lukt niet om de auto te laten starten door de koppeling op te laten komen.