Ford Focus Wagon 1.6 16V Titanium (2008)

Ford Focus Wagon 1.6 16V Titanium (2008)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 16V Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Nadat de Astra Wagon 1.4 benzine moest inleveren was ik blij om te horen dat ik voor een maand in een Ford Focus Wagon zou gaan rijden. Het bleek te gaan om een Ford Focus Wagon 1.6 16V Titanium met als optie de chromen dakrailing en business pakket. De kleur was sea-grey en dat stond \'m dus NIET goed vond ik persoonlijk. Maar verder vond ik het een mooie auto om te zien en had \'m mede daarom initieel ook als leaseauto uitgezocht (maar dan de 2.0 TDCI en in de kleur Ocean).

De auto was uitgerust met een 1.6 16V benzine motor. Beter dan die slappe 1.4 uit de Astra, maar qua prestaties echt niet meer dan voldoende. Ook in de Ardennen was het maar net aan voldoende qua rijgemak. Bij 140 km/h maakt de motor ongeveer 4200 tpm, hetgeen iets minder was dan de Astra. Daardoor was een door mij gewenste kruissnelheid van 150 km/h ook veel beter te doen bij de Focus. Qua optrekken blijft het behelpen als je die leasedieseltjes eruit wil trekken. Verbruik is zo rond de 7,0l/100km geweest. Niet echt zuinig, maar daar heb ik ook niet mijn best voor gedaan. Voor de rest rijdt ie prima. Prettig materiaalgebruik en prima rijgedrag. Wel een paar kleine minpunten die ik zo dadelijk nog even zal noemen en die voor verbetering vatbaar zijn.

Pluspunten:
- mooie auto (ja ja, dat is persoonlijk)
- rijdt lekker
- fijn materiaalgebruik

Minpunten:
- navigatiestem leek niet uitschakelbaar te zijn (super irritant)
- sowieso een minder prettig navigatiesysteem (te klein, onderdeel business pakket, grotere versie is beschikbaar tegen nog meer meerprijs)
- voorwerpen (parkeervergunning e.d.) bij de voorruit slingeren van links naar rechts
- beperkte knieruimte rechtsvoor (ook al vorige model Ford Focus)
- knullig ophangsysteem afdekzeil kofferruimte
- achterklep sloot niet lekker

Toch wel een hoop minpunten eigenlijk (meer dan de Astra 1.4), maar al met al jammer dat ik \'m eind vorige maand weer heb moeten inleveren. Met die minpunten was namelijk prima te leven en de pluspunten maken heel veel goed.

Achterklep die regelmatig niet in één keer dichtvalt. (niets aan laten doen)

7,5

PRIVATE LEASE Ford Focus