Ford Focus Wagon 1.6 16V Ambiente (2004)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 16V Ambiente |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ongeëvenaard is nog altijd de wegligging van de Focus. Als jobhopper en leaserijder heb ik al in vele auto’s mogen rijden, maar in zijn klasse is de Focus qua rijplezier nog altijd top. Stuurt zeer direct, ligt als een blok op de weg, en kleeft aan het asfalt, ook bij hoge snelheden in de bocht.
Verder is de Focus de laatste jaren steeds completer in uitrusting, mede uiteraard omdat het nieuwe model binnenkort op de markt komt. Zelfs deze basis-versie heeft airco en radio-CD met afstandsbediening op het stuur.
Verder blijft het een enorm ruime wagen, die daarnaast ook nog praktisch is ingericht (vlakke laadvloer, lage tildrempel, geen rondslingerende hoofdsteunen bij neergeklapte achterbank)
Kortom: veel auto voor een gunstige prijs. Enige minpunt bij de Focus is al jaren dat cruise control er apart achteraf ingebouwd moet worden. Dat kan niet meer in deze klasse naar mij idee.
De motor is niet spectaculair pittig, maar de 100pk is ruim voldoende om lekker te rijden.
Het dashboard is even wennen: als je het niet gewend bent lijkt het een schots en scheef gebeuren, maar alles zit wel binnen handbereik en op logische plaatsen. Je moet er van houden, het is in ieder geval niet alledaags.
Verder geen kraakjes, heerlijke stevige stoelen en voldoende opbergruimte in het interieur.
En last but not least: zuinig in verbruik en een lage cataloguswaarde. Erg prettig voor een leaserijder.
Geen, maar dat zou ik ook niet verwachten na 10000 km.
Met mijn vorige auto, ook een Focus Wagon, maar dan iets luxer uitgerust, ook nooit enig probleem gehad. En daar heb ik toch 160000 km mee afgelegd...
Een uitermate betrouwbare wagen dus!