Ford Focus C-MAX 2.0 TDCi Sport (2004)

autoreview

Ford Focus C-MAX 2.0 TDCi Sport (2004)

Signalement

UitvoeringFocus C-MAX 2.0 TDCi Sport
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf200.353 km
KM-stand laatst200.353 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste indrukken...

 • 200.353 km

Na het in moeten leveren van onze leaseauto, zijn we weer op zoek gegaan naar een andere auto. Gezien mijn hobby en andere activiteiten, kwamen we op het feit dat het een Diesel of een LPG G3 auto moest worden. Ook moest het vanwege medische redenen een goedgeveerde auto met hoge instap zijn. In het verleden hebben we al met een Scenic gereden en hadden er zeer goede ervaringen mee. Na het financiele plaatje op orde te hebben (kwam redelijk onverwacht, dus het budget was redelijk beperkt) kwamen we uiteindelijk op 3 modellen n.l. De Renault Scenic, Peugeot 307SW en de Ford Focus C-Max. Ik moet zeggen dat het wel een uitdaging is om met ons budget toch nog een redelijke auto te vinden welke deed aan onze wensen. Maar na enkele auto's te bezichtigen, kwamen we uit bij een Ford Focus C-max 2.0 TDCi Trend in Panther Black van 9/2004.

Eerste indruk, dit is nog een redelijke kale C-max, maar nog met genoeg opties. Hij lijkt een beetje "burgerlijk" maar dat idee is gelijk weg als je de weg opdraait met deze diesel. Wat een monster! Die 2.0 zet gelijk een goede grijns op je smoel en voor je het weet zit je dik boven de maximum snelheid. De diesel schakelt zeer vlot, alleen moest even aan wennen aan de korte schakelbewegingen en natuurlijk die 6e versnelling. De auto blijft vlot doortrekken zelfs in de 6e versnelling. Ik ben bang dat het CJIB mij binnenkort weer weet te vinden. :-) Rijeigenschappen komen ongeveer overeen met de Scenic en ook is deze een beetje gevoelig in de bochten. Ook waar ik aan moest wennen was het aangrijpen van de koppeling en de gevoeligheid van het gaspendaal, wat wil die auto graag vooruit.
Geen tot zeer weinig bijgeluiden in de auto en ook de veelzijdigheid van het interieur is gelijk aan de scenic die ik al eerder heb gehad. Het interieur van de trend is functioneel zonder al te veel poespas. Ik hoop dat deze auto mij net zo veel plezier gaat geven zoals de Scenic mij gedaan heeft.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja