Ford Focus C-MAX 2.0 TDCi First Edition (2004)
| Uitvoering | Focus C-MAX 2.0 TDCi First Edition |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 32.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Focus C-Max is tot nu toe een heel fijne auto gebleken. Vooral de enorme trekkracht van de TDCI-motor is fenomenaal. Hij trekt mijn caravan van zo’n 1200 kg fluitend over elk terrein.
Waar ik minder over te spreken ben is de afwerking. Zo zat er een afdekpaneeltje bij het bestuurdersraam los. Wordt wel opgelost door de dealer, maar m.i. mag dit bij een auto van amper een jaar oud niet. Verder is de radio niet in orde. Ook dit wordt opgelost, maar is wel vervelend. Dan zijn er nog de ruitenwissers (van een heel speciaal, duur type) die gewoon erg veel strepen geven en de voorruit niet goed schoonvegen.
Het rijden in de C-Max bevalt me tot op heden erg goed. We vinden hem ruim genoeg. De flexibel indeelbare en verschuifbare achterstoelen geven ook de achterpassagiers veel zitcomfort. Ook tijdens lange (vakantie)ritten biedt de auto het nodige comfort en de cruise control doet z’n werk prima. Het verbruik valt erg mee. Met een oppassende, maar wel vlotte rijstijl kom ik tot ongeveer 1:15 / 6,5 l per 100 km.
Kortom een goede auto, maar de afwerking niet geheel op niveau (zal misschien ook liggen aan het feit dat het een First Edition is met nog wat kinderziektes).
- afwerkingspaneel deur
- ruitenwissers
- radio
(zie voor nadere gegevens hierboven)
- lekke band