Ford Focus C-MAX 1.8 16V Trend (2004)
Uitvoering | Focus C-MAX 1.8 16V Trend |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Het is werkelijk een feest om achter het stuur van deze C-Max 1.8 Trend te zitten, vooral op de lange afstanden is dit een genot, vooral in combinatie met de geïntegreerde cruise-control in het stuur en de geweldige zitpositie in een voortreffelijke stoel: geweldig!
De wegligging van deze redelijke hoge auto is perfect, ook in de bochten, weinig overhelling.
Bij de C-Max gaat het allemaal om de binnenruimte. De bagageruimte is fors en bovendien ruimer dan gemiddeld (582 liter). De achterstoelen kunnen worden opgeklapt of helemaal worden uitgenomen. Dan blijft een zeer ruime (1.692 liter), bruikbare en volumineuze maar niet vlakke laadvloer over.
De ruimte op de achterbank ook voor 3 volwassenen zeer acceptabel. De grootste ’truuk’ is echter de wegklapbare middelste zitplaats. Deze verdwijnt in de bagageruimte, waarna de buitenste twee stoelen diagonaal kunnen worden verschoven. De stoelen glijden over rails naar achteren, waarmee de beenruimte nog verder toeneemt. Daarbij rollen de stoelen ook meer naar het midden van de auto, waardoor ook de bewegingsruimte rondom de stoelen toeneemt. Je kan dan met 2 volwassenen met gestrekte benen achter in de C-Max zitten! Bij welke auto is dit mogelijk, in deze prijsklasse uiteraard.
De C-Max wordt zeer compleet afgeleverd, veel toeters en bellen, maar niet overdreven.
Kortom, een perfecte rijauto in zijn prijsklasse.
Er zijn enkele types die problemen hebbn met de boordcomputer, die van mij dus ook. Bij een volle tank gaat het reserve lampje wel eens branden: de benzine is bijna op!
Volgens de computer kan ik bijvoorbeeld nog maar 40 km met C-Max rijden en als ik vervolgens ga tanken zit er nog voor ongeveer 120 km in branstof in de tank.
Ik heb dit probleem aan Ford voorgelegd, en hierbij hun reactie:
Uit onderzoek is gebleken dat deze onvolkomenheid aanwezig is in sommige auto"s van deze serie. Momenteel wordt de oorzaak onderzocht door technische ingenieurs van Ford en hard gewerkt aan een oplossing.