Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi Trend (2004)

Ford Focus C-MAX
Ford Focus C-MAXFord Focus C-MAXFord Focus C-MAXFord Focus C-MAXFord Focus C-MAXFord Focus C-MAXFord Focus C-MAX - interieurFord Focus C-MAX - interieur

UitvoeringFocus C-MAX 1.6 TDCi Trend
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Het is even wennen aan de zithouding in zo"n Focus C-Max. Het schakelen valt vlot mee en het rijgedrag is reuze. Ook de motor is ronduit prima, de eerste 5000 km waren een zaligheid om mee te rijden. Daar na treedt de gewenning op en voelt hij gewoon aan. Na 21800 km kan ik zeggen dat dit een zéér betrouwbare wagen is. Schitterend om mee te rijden, luxe comfort, en dan nog maar te zwijgen over de uitstekende geluidsinstallatie van Sony. Prachtig gewoon.

Na 5000 km plots schakelde de auto zich vanzelf in ’NOODHULP’ toestand. De snelheid nam af, geen compressie niets meer. Harder dan 50 Km/uur ging niet meer. Na gestopt te hebben op de pechstrook en daarna mijn wagen weer gestart te hebben was het probleem weg. Dit is weggebleven tot op ongeveer dat de auto 18.000 km had. Op weg naar Kroatië gebeurde het opnieuw, op de autosnelweg voor de grens met Oostenrijk en een caravan aangekoppeld ging het weer mis. Ook toen heeft het herstarten het probleem opgelost. Tussen de 18.000 en de 21.000 km heeft hij het nog 2 maal gedaan. Maar toch ben ik héél te vreden over deze auto.
Soms valt het ERP-systeem uit als ik over kasseien rijd, maar dit euvel herstelt zich ook bij een herstart.