Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi 109pk Futura (2005)

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi 109pk Futura (2005)

UitvoeringFocus C-MAX 1.6 TDCi 109pk Futura
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

Ervaringen Focus c-max

Weer een Ford, nu een Focus c-max.
Wilde een wat hoger type auto, en ford is mijn merk en dan kom je al toch bij de c-max.
Gekocht bij een handelaar in Hoogeveen en zonder garantie.
Boekjes waren netjes in orde en dit is al de tweede auto die ik zo gekocht heb ,een ex-lease.
Alleen later bleek toch dat er wel wat in gerookt was, maar moet zeggen dat het na een jaar de geur er aardig uit is gegaan.
(geen brandplekjes of zo)
Nu 20.000km mee gereden en de onderhoud helemaal niets aan de hand, zoals verwacht.
Na de aankoop een beurt bij mijn eigen garage De Groot in Minnertsga
De C-MAX kraak zo af en toe wel in het dashboard, maar voel verder solide aan.
Hiervoor een focus station uit 2002 maar de gebruiksvriendelijkheid vind ik groter bij de c-max, alsmede de achter in meer been ruimte heeft.
Je kunt Heel makkelijk de stoelen verschuiven als er twee volwassen meer ruimte willen achterin.
De c-max rijd goed en is snel genoeg,(tdci 109pk) en lekker hoog en ruim voor in.
De meeste mensen valt dat echt op, als ze instappen en deze type auto niet kennen.

Vind de C-max echt een aanrader, voor niet te veel geld en leuke auto met hoge zit.

De c max tdci is verkocht bij 226.000, er zijn daarvoor een aantal dingen vervangen.
O.a lekkende verstuivers, 3 x terug geweest bij de garage, (1.6 tdci kwal) distributieriem vervangen en later ook nog het kettingtje in de motor zelf (1.6 tdci kwal) , turboslang zat niet goed vast, en later nog de multiriem vervangen.
Mijn ouders hebben de auto gekocht en die kunnen er wel weer hoeveelheid kilometers meerijden.
Heb zelf nu een c max uit 2009 titanium 1.8, omdat ik niet zoveel meer hoef te rijden.

Mijn ouders hebben er nu alweer 13000kilometer meegereden en apk is zonder problemen gegaan.

richting de 300.000

Ja we gaan aardig richting de 300.000 en dat gaat die makkelijk halen, daarnaast heeft ondertussen een beurt gehad en was weinig bijzonderheden, tussentijd wel 2 nieuwe banden en remblokjes voor.
Het olie verbruik is ook nog normaal.

7,5