Ford Focus C-MAX 1.6 16V Ti-VCT Futura (2006)
Uitvoering | Focus C-MAX 1.6 16V Ti-VCT Futura |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Wij rijden deze Ford Focus CMAX sinds 2 januari 2007.
Pluspunten:
+ Een comfortabele zit.
+ Prettige wegligging.
+ Goed werkende sensor van de ruitenwisser.
+ Goed werkende cruise-control.
+ Prima trekkracht. Ook op de cruise-control is het snel inhalen.
+ Versnellingshandel werkt prima.
+ Verbruik is prima.
+ Optisch en akoestisch signaal bij vorst. Beneden ongeveer 3 graden is er een geel vorstsymbool. Bij 0 graden of lager kleurt dit symbool rood.
Minpunten:
- Er is geen verlichting in de knoppen van de cruise-control ingebouwd. Bij donker moet het op de tast.
Update 10-02-2007.
Vanwege steenslag bij de garage geweest. Dit was klaar-terwijl-u-wacht. Prima service.
Update 06-07-2007.
Het gemiddelde verbruik over 13300 km is 1:14 gemeten aan de pomp. Het gemiddelde van de verbruiksmeter in de auto komt, met 1:14, goed overeen.
Update 06-07-2008.
Onze vakantieritten zijn heel erg comfortabel en zuinig. Met aanhangwagen en volle bepakking reed de auto, langs vele 12% hellingen, 1:16,4. De trekkracht was prima. Een 12% helling werd met gemak genomen. De verbruiksgegevens zijn bijgehouden en na te lezen op www.wimgriddegraaf.nl. Gemiddeld rijdt deze auto 1:14.
Het is nu begin juli 2008. We hebben lekkere ritten gemaakt. Wij zijn nog steeds een tevreden rijder. We zijn geen problemen tegengekomen.
Er was een stuk bekleding los gegaan. De garage heeft dat probleemloos hersteld.
Een te snel terugschietende veiligheidsriem is door de garage onder garantie vervangen.
De dealer controleert alle vloeistoffen en bandenspanning voor ons vertrek. Een prima dealer....
zuinigheid en vlijt
Voor al die mensen die niet willen geloven dat een Ford-
Focus-Cmax zuinig rijden kan, het volgende.
Wij hebben alle tankbeurten bij gehouden. Het gemiddelde is 1:14.
Afgelopen maand reden wij naar Saarburg in Duitsland. Op de cruisecontrol. Toen wij in de file kwamen, hadden wij 1:17 gereden. Na twee uur file was het verbruik 1:15.
De boord-elektronica is heel betrouwbaar. Er zijn nauwelijks afwijkingen in hetgeen de meter aangeeft en bv de tankbeurten voor wat betreft het verbruik.
Een laatste opmerking betreft de dealer (Van der Horst uit Dokkum). Op de morgen van vertrek zijn wij voor een laatste inspectie langs geweest. Alles is nagekeken. Bandenspanning, ook van de aanhanger, vloeistoffen etc. Waar nodig is dit aangevuld. Kosten? € 0,00
Dit wilden wij even kwijt.