Ford Focus 2.0 EcoBoost ST-2 (2013)
Uitvoering | Focus 2.0 EcoBoost ST-2 |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Aanschaf
Al heel wat auto’s de afgelopen 25 jaar versleten. Versleten is niet het juiste omschrijving want ik wissel regelmatig van auto. De afgelopen jaren misschien wel drie keer paar jaar. Ja, ik weet het…de kriebel slaat toe. Vaak ook weer de drang om op zoektocht te gaan. Noem het gerust een ziekte…
Veel Audi en BMW gereden maar zelden echt goed. Ik was nu aan het kijken naar een V70 rond bouwjaar 2013. Deze stond nog op ‘mijn lijstje’ omdat ik van het model hou. Met toeval kwam ik een Ford Focus ST tegen. Totaal wat anders natuurlijk maar we besloten een proefrit te maken. En wat voor een proefrit! Wij waren enorm onder de indruk!
Dit exemplaar was niet helemaal wat ik wilde hebben maar ik merkte dat de V70 steeds meer uit mijn favoriete verdween. Uiteindelijk een oproep geplaatst in de ST/RS Facebook groep. Via een reactie kwam ik uiteindelijk bij de ouders (ja, je leest het goed) van een lid terecht. Deze auto heb ik uiteindelijk gekocht!
De bevindingen van de eerste twee weken: Wat een beest! De auto voelt zo ongelofelijk goed aan. De ST zit erg goed in de opties en puntgaaf. Geheel dealer onderhouden! De stoelen…fantastisch! Voor het gunstige verbruik koop je uiteraard niet zo’n auto maar dat boeit mij niet. Ik ben niet afhankelijk van een auto dus het is echt voor de fun. Verbruik schat ik nu op 1 op 8/10. Tot nu toe kan ik niets zeggen wat tegenvalt.
Ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen. Na elke rit stap ik uit met een glimlach op mijn gezicht, dat geldt ook voor mijn vriendin die ook van rijden houdt.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5