Ford Focus 1.6i 16V Trend (2000)

Ford Focus

UitvoeringFocus 1.6i 16V Trend
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

Ik heb deze auto vorig jaar gekocht als 2e auto, voor woon- werkverkeer en wat plaatselijke ritjes. De Focus beviel me vanwege het ontwerp; nog steeds zeer geslaagd, mooier dan de nieuwe focus vind ik. Verder heb ik de auto gekocht vanwege de rij-eigenschappen en de betrouwbaarheid.
De wegligging is inderdaad uitstekend. Een beetje stoterig bij kleine oneffenheden wel. Maar zeer strak in de bochten. Verder zit alles erop en eraan wat ik nodig heb. De manuele airco is uitstekend, stoelen ook, de standaard radio/CD heeft een prima geluid en natuurlijk is er de veelgeprezen vooruitverwarming. Is dat een trouwens een patent van Ford of zo? Ik heb het nog bij geen enkel ander merk gezien, terwijl iederere Ford rijder het toch zeer lijkt te waarderen.
De prestaties zijn redelijk. Als verstokte dieselrijder mis ik de trekkracht bij lage toeren wel. Ik snap wel dat je veel hoger in de toeren door kunt trekken, maar ik heb er een hekel aan dat je eerst moet terugschakelen voordat je auto een beetje vooruit wil. Achteraf gezien had ik dus beter een diesel kunnen kopen, ook omdat ik het aantal kilometers wat al te optimistisch (te laag dus) had ingeschat.

Tot nu geen enkel probleem gehad. Alleen nieuwe banden en groot onderhoud tegen schappelijke prijs.

PRIVATE LEASE Ford Focus