Ford Focus 1.6 TI-VCT 125pk Titanium (2012)
Uitvoering | Focus 1.6 TI-VCT 125pk Titanium |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Ervaring met Powershift, de nieuwe FoFo tov de 2e
Gisteren heb ik onze nieuwe FoFo opgehaald. De vorige 2e generatie was een diesel met CVT automaat. De eerste ervaring is dat de Powershift een betere automaat is. Natuurlijk is het motortoerental niet zo gelijkmatig als met de CVT, maar het schakelen gaat totaal schokvrij. Wel is het jammer dat je geen eco stand hebt. Er is wel een sportstand, maar ja, er staat pas 160 km op de teller :-)
Het verbruik is nu 7,5 liter op 100. Ik kom amper boven 110/uur.
aan de zitpositie moet je echt even aandacht aan besteden, het stelbereik is groot, je zit snel te hoog. Na afstellen is de zit perfect. De auto is minder overzichtelijk dat de Fofo II en de spiegels laten een duidelijke dode hoek zien. Geen punt, als je er maar aan denkt.
De electronica is wennen, veel gadgets, knopjes etc. Ik doe een paar functies per dag, en dan gaat het vlot. Het radiogeluid is Amerikaans, harde diepe boembassen, die zich overigens wel redelijk laten temmen. Er is een verkorte handleiding die je snel de basiszaken uitlegt. De auto rijdt perfect, laag geluidsniveau, zeker niet traag. Bij gas geven klimt hij wel even in de toeren, maar dat is niet hinderlijk. Ik ben vandaag enthousiaster over de auto dan gisteren. Wordt vervolgt..