Ford Focus 1.6 TI-VCT 105pk Trend (2011)

Ford Focus 1.6 TI-VCT 105pk Trend (2011)

UitvoeringFocus 1.6 TI-VCT 105pk Trend
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Eerste 2000km

In augustus totaal ongepland bij Dekkerautogroep in Schagen tegen een jong gebruikte Focus van 2011 aangelopen. Ik was meteen verkocht en (na het overhalen van mijn vrouw:-p) tot de koop over gegaan en onze Fiesta van 2008 ingeruild.

Na een week konden we de Focus ophalen. Het rijd zoals je van een Ford verwacht! Een prima wegligging en een prima comfort. Ik merk dat de Focus een sigment hoger ligt dan de Fiesta. Het voelt allemaal wat zwaarder en steviger aan. En natuurlijk meer ruimte. Ik was er vanuit gegaan dat het verbruik hoger zou liggen, maar tot mijn grote verbazing is de Focus zelfs iets zuiniger! (1/15,5-16)

We zijn van een titanium naar een trend gegaan. Dat betekent iets minder luxe. Het enige wat ik mis op de Focus is de regensensor. Verder ben ik dik te vreden met de uitrusting. Ook de wieldoppen ipv lichtmetalen is geen probleem aangezien de doppen sprekend op als wielen lijken door de speciale 5 spaaks stalen velgen met wieldoppen. De meeste mensen zien niet dat het gewoon doppen zijn!

Er valt nog weinig te zeggen over de ervaring na 2000km. Tot nu toe is de ervaring perfect. Ik zal komende tijd regelmatig een update geven over de ervaringen met de Focus.