Ford Focus 1.6 TDCi 115pk First Edition (2011)
| Uitvoering | Focus 1.6 TDCi 115pk First Edition |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 124 km |
| KM-stand laatst | 124 km |
Fantastisch
Gisterenmiddag mijn nieuwe bolide kunnen ophalen. De Ford Focus 1.6 TDCi First Edition.
Ik ben 1 van de gelukkige met een First Edition welke is uitgebreid met het luxe navigatie systeem (5 kleuren scherm) en het Easy Driver Pack II.
Deze uitgebreidere First Edition zijn zeer limited, dus ik heb weer eens een mazzeltje.
Eerste rijervaring:
Ik moest even wennen aan de start-knop. Ik had steeds de neiging om een sleutel in het contact te stoppen.
De audio besturing aan het stuur vind ik persoonlijk onhandig aan de onderkant van het stuur zitten. Beetje vreemde plek als je bedenkt dat er geen enkele bestuurder zijn stuur onderaan vast heeft. Dit was bij mijn vorige auto toch beter (Seat Leon 1.4 TSI ( Business Line High)).
Als we verder kijken naar het audio systeem, dan heeft Ford er een super goed media systeem ingezet. Het is echt de moeite waard om deze optie erbij te nemen. Muziek, bellen en navigeren op alle vlakken super.
Bij het navigeren krijg je goede informatie over files. Dit bevordert mijn inziens weer de stroming in het verkeer (als iedereen nu eens zo een systeem zo hebben :-) )....
Het is overigens mijn eerste systeem in de auto waarmee ik mijn iPhone (4) kan aansluiten via bluetooth. Met deze connectie kun je niet alleen bellen, maar ook naar de muziek luisteren welke op je iPhone staat. Geweldig....geen suffe stekkers meer nodig.
De wegligging is echt briljant.
Hij stuurt heerlijk soepel met gevoel.
Ik heb en ga hem nog niet helemaal uitproberen, omdat er nog iets te weinig km's opstaat.
De diesel is nu nog een beetje traagjes, maar verwacht dat dit na 3000km wel anders zal zijn als al het mechanica goed op elkaar is ingesleten. Op het punt wegligging ga ik nog wel op terugkomen wanneer ik iets meer gespeeld heb na het moment dat er meer km's mee gereden is.
De auto is mijn inziens zeer compleet.
Ford heeft hier meer dan een slimme markt technische auto mee neergezet in de markt.
Of het "One Ford" principe mondiaal ook gaat werken dat zal mij benieuwen. De auto is namelijk overal ter wereld hetzelfde (ook in america) en dit is niet gebruikelijk in de automotive branch.
Als ik een vergelijk mag maken met mijn vorige auto (Seat Leon 1.4 TSI ( Business Line High)) wat echt meer dan een briljante wagen is om in te rijden, dan evenaart Ford met deze Focus de Seat echt goed. Op veel fronten scoort de Focus mijn inziens zelfs beter vanwege de extra technieken welke er in zijn verwerkt.
Ik ben meer dan tevreden zover ik dat nu al kan zeggen.
Ik houd jullie op de hoogte.
Last, but definitely not least...
Graag wil ik verkoper Bas van Bruchem van Dekkers Autogroup te Beverwijk persoonlijk bedanken voor de perfecte service van proefrit tot overdracht. Uiteraard wil een verkoper verkopen, maar Bas zei niet alleen A maar DEED het ook echt. Daar zijn andere dealers bij mij echt te kort geschoten, knap dom.
Bij dezen Bas dank voor je inzet
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Deze hete hatchbacks heb je voor minder dan de prijs van gebruikte Tesla Model 3

Ford Focus - Occasion aankoopadvies

Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium - Klokje Rond Speciaal