Ford Focus 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Lease Titanium (2013)

Ford Focus
Ford FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord Focus

UitvoeringFocus 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Lease Titanium
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2015

Fijne rijders auto

Omdat ik van mijn vorige auto (VW Polo) ernstige rug klachten kreeg door de slechte stoelen ben ik opzoek gegaan naar een iets ruimere en luxer uitgevoerde auto met betere stoelen.

Na heel wat wikken en wegen tussen diverse modellen zoals; Golf, Astra, Volvo S40, Renault megane en Ford Focus. Liep ik eigenlijk tegen deze jonge Focus aan. Hij had wel een hoop kilometers op de teller maar was nog geen 3 jaar oud en de aanschaf prijs was erg interessant.

De focus is een hele fijne auto. Hij rijd echt veel beter dan de Golf of Astra. Van het interieur moet je houden, ik ben zelf gek op knopjes en lampjes in de auto dus dat zat direct goed. De 105 PK is wat aan de magere kant maar in de praktijk blijkt ruim voldoende. Het op gegeven verbruik van ca. 1 op 30 haal je niet, maar 1 op 23 is haalbaar.

Ik heb voor de gebruikskosten een onvoldoende gegeven. Dat komt onder meer door dat ik een hoge kosten post had bij 195000Km. Naast de grote beurt en distributie-snaar kreeg ik ook een roetfilter storing. Ik heb nog nooit zoveel onderhoud kosten gehad in een jaar. Zelfs niet met de Volvo S60.

Ik doe normaal gezien al het onderhoud zelf. en aangezien een roetfilter al snel 650 euro kost en incl montage bij Ford zelfs 1050 Euro. Dus ben ik gaan zoeken naar alternatieven. Ik heb zelf het filter gedemonteerd en laten reinigen in Lelystad na de montage helaas 2x naar de dealer moeten gaan voor uitlezen en resetten van de computer en een drukverschilsensor.
Ik hoop nu weer 100.000 KM zonder noemenswaardige kosten te kunnen rijden.

6,5