Ford Fiesta 2.0 16V ST (2006)
Uitvoering | Fiesta 2.0 16V ST |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Eind 2005 was ik op zoek naar een vervanging voor mijn vw polo 6n1 1.6. Na een proefrit met een Citroen C2 VTS bleek deze toch echt niet te voldoen. 125pk, een kale basisuitrusting en een erg lauwe wegligging. Voor hetzelfde geld was een Fiesta ST met 150 pk voor handen. Na 1 rondje met deze bolide was ik direct verkocht. Wat een geweldige hoeksnelheden en acceleratie tot de 160 kmh. Vooral de 3e versnelling is briljant! Ook voor het circuit is hij bijzonder geschikt. De ST zal je nooit verrassen en altijd de mogelijkheid geven om te sturen of te remmen. Het gewicht in combinatie met het vermogen en standaard onderstel maken dit tot een hele pure rijdersauto. Voor lange afstanden op snelwegen wat minder geschikt (rond 120-130kmh een hinderlijke brom) maar op iedere buitenafweg een genot, zelf voor bijrijders!
Het eerste jaar een behoorlijk fors olieverbruik dat nog niet helemaal getemd is.
Stuurbekrachtigingsolie vloog vrolijk in het rond door en slecht afsluitende dop op het reservoir, dit met uitvallende stuurbekrachtiging tot gevolg.
krakende spiegels bij in- en uitklappen (wordt binnenkort vervangen)