Ford Fiesta 2.0 16V ST (2005)

Ford Fiesta 2.0 16V ST (2005)

UitvoeringFiesta 2.0 16V ST
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009

De eerste ervaringen

Ergens eind mei 2009 heb ik na een redelijk lange zoek tocht om een waardige opvolger te vinden voor mijn geliefde Peugeot 106 GTi uiteindelijk een Ford Fiesta ST gekocht.
(De Subaru Impreza GT Turbo's waren vrijwel allemaal afgetrapt en de Seat Ibiza Cupra vondt ik karakterloos en heeft naar mijn mening een slechte grip op de weg.)
Dus werdt het een Fiesta ST 2.0

Uit eerdere ervaringen heb ik geleerd dat de aanschaf van een GTi-achtige een risicovolle bezigheid is. Mijn via marktplaats gekochte Peugeot 106 GTI was prachtig en zeer snel maar zeker niet zonder kosten. Mijn Peugeot 205 1.8 Turbo D was zo erg verlaagd dat de wielen de wiel kasten raakten in elke bocht en elk gat in de weg mij een hernia veroorzaakte.
Daarom heb ik er dit keer voor gekozen om mijn nieuwe aanschaf bij de oficiele Ford dealer te halen (met 1 jaar Ford Garantie, apk, grote beurt, dealer onderhouden en van eerste eigenaar). natuurlijk is dit een stuk prijziger maar deze Fiesta ST is niet afgetrapt dus rijdt en voelt als nieuw.

Begin augustus heb ik met een auto vakantie naar zuid europa 7500 kilometer op de teller neer gezet en dit ging zonder enkel probleem. De ST trekt heerlijk op de snelweg en komt zonder probleem over de 200km/u. In de bergen voelt de Fiesta ST zich ook prima thuis.
Het is een lekkere auto voor het zware bochtwerk maar ook de lange afstanden hebben mijn vriendin en ik zonder pijn in de kont of rug af kunnen leggen dankzij o.a. de heerlijk ST kuipstoeltjes. De aanwezigheid van een Airco kwam van pas want het was tegen de 40 graden!
Een slok bezine lust de Fiesta ST graag, zeker vanwege de Airco en de hoge snelheden.

Helaas heeft de Fiesta ST een wat rustiger karakter dan de Peugeot 106 GTi. De 106 GTi heeft een giftiger karakter en ik denk dat een upgrade naar ST180 of ST190 net voor die extra duw in de rug zal zorgen. Wel moet gezegd worden dat boven de 180km/u de Fiesta ST een stuk veiliger aan voelt.

Kortom een prima auto voor in de randstad vanwege zijn afmetingen en tevens een leuke auto voor autovakanties en hoge snelheden.

nog steed tevreden

Inmiddels iets meer dan 1 jaar in bezit en ca. 17.500kms gereden en nog steeds tevreden met de rappe Fiesta.
3 Keer mee naar duitland gereden.
Vorige week naar Frankfurt gereden. met 4 personen in de auto, airco aan en bijna continu rond de 200km/u slechts 1 op 9 gebruikt. Een redelijk economisch verbruik.

Verder nog geen problemen gehad. prima auto!

Volgende maan een kleine beurt.

Kleine beurt achter de rug

De 80.000km beurt en APK zijn nagenoeg perfect verlopen. Buiten het reguliere onderhoudt dat bij deze beurt hoort zijn alleen de blokjes van de voorremmen vervangen en is de auto verder helemaal ok.

Inmiddels heb ik 20.000km in deze auto met plezier gereden en zonder enige probleem. Op 1 lekke band na dan...