Ford Fiesta 1.6 16V Trend (2003)
Uitvoering | Fiesta 1.6 16V Trend |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Door een ongelukje met mijn Opel Astra ben ik op zoek gegaan naar een Ford Fiesta omdat het model mij aantrok als ik er één zag passeren. Mijn eerste keuze was een diesel aangezien ik dit gewoon was maar uiteindelijk ben ik bij een 1.6 benzine terecht gekomen. Deze auto stond voor 7000€ te koop bij een Ford-dealer en ik moet zeggen dat ik getwijfeld heb een benzineversie aan te schaffen maar daar heb ik nu geen spijt van. De auto was 3 jaar oud en had 58000 km op de teller.
Voor deze prijs heb ik een pittige motor (100 pk ), alu velgen (reeds vervangen door sportievere), leren zetels! en een leuke kleur. (koper) Voor de rest is er airco, elektrische ruiten vanvoor, bediening aan het stuur en een degelijke CD speler/radio.
Deze auto valt trouwens ook op door de medemens en dat is altijd wel vleiend.
Over het rijgedrag van deze auto moet ik niet klagen. Hij rijdt vlot en ook pittig wanneer nodig. Wat ik vooral schitterend vind is de wegligging en het snelle bochtenwerk gekoppeld met het snelle schakelwerk. Het schakelen loopt lekker en vlot al heb ik soms wat problemen als de motor koud is om hem in achteruit te krijgen, ik weet niet of iemand daar problemen mee heeft maar zo veel komt het niet voor. Voor de rest kan ik niet klagen.
Het verbruik is gemiddeld met een volle tank van 45 liter +- 550 km, dat maakt 1/12 of 8,3/100 km dit haal ik met rustig en sportief rijgedrag. Als ik de hele tijd de auto in toeren zou jagen dan verbruikt hij 1/10. De auto staat ook op bandenmaat 195/45 R15 dit zal ook wel wat invloed hebben denk ik. Allesinds de opgelegde verbruikcijfers van ford haal ik nooit.
Over comfort moet ik zeker niet klagen met een lederen interieur, deze zitten lekker en ik zou geen stoffen zetels meer willen hebben in de toekomst. Voor de rest over het missen van een steun naast de koppeling vind ik niet zo erg. En over het feit dat de beenruimte te klein is en de knie dan tegen de middenconsole leunt heb ik geen last. Mijn zetel staat nl wat meer naar achter.
plus punten:
- rijdt fantastisch
- comfort voor een kleine auto
- ziet er gewoon leuk uit
min punten:
- verbruik bij te zwaar doorwegende voet ( vooral met de benzine prijs hier in Belgie )
Conclusie :
Deze auto is een zeer goede keuze geweest en ik denk dat ford me wel overtuigd heeft voor in de toekomst.
To Do:
- Verlaging zodanig dat die nog sportiever en mooier oogt
- Andere luchtfilter voor betere reacties met het gaspedaal
- Mijn auto radio van SONY Xplod laten plaatsen voor nog beter geluid en ook voor het kunnnen afspelen van mp3. Hiervoor is spijtig genoeg wel een andere middenconsole nodig omdat de radio nu uit 3 delen bestaat.
Na dit volgen dan nieuwe foto’s
De voorruitenwissers waren te groot, deze zijn dan ook gratis vervangen door de Ford dealer.
Aan de zijkant naast de deur is die plastieken flap losgekomen bij een hoge snelheid deze is ook vervangen. Ook het alu plaatje op de versnellingspook is ook al is losgekomen.