Ford Fiesta 1.25 60pk Limited (2010)

Uitvoering | Fiesta 1.25 60pk Limited |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De eerste indruk
Na een korte zoek tocht voor een nieuwe kleine en veilige auto kwamen we terecht bij de ford fiesta. Nu heeft Ford altijd al mij voorkeur gehad, dus opzich een logische keuze. Om het een beetje betaalbaar te houden hebben we gekozen voor een zwarte ( hoe kan het ook anders ) limited edition met de 1.25 l 60 PK motor. Zelf was ik wat huiverig voor de 60 pk, aangezien ik zelf een 1.6 l focus heb. Maar tot mijn grote genoegen kan ik mededelen dat dit zeker geen langzaam karretje is, je kan overal prima mee komen. De hogere snelheden komen wel, maar duurt ff. Tot nu toe nog niet over de 160 gereden, maar tot daar was al prima te doen. Verder voelt alles solide en heb je ook niet het gevoel dat het een kleinere auto is.
Als optie hebben we de 4-2 spaaks velgen, een carkit en parkeersensoren achter besteld. Klein voordeeltje, bij de dealer hebben ze ook aan de voorzijde de parkeer sensoren gemonteerd.
Gisteren pas het eerste mankement gevonden, de verwarming doet het niet, er komt alleen maar koude lucht uit... Contact opgenomen met de dealer ( van Kalmthout Hoofddorp ) en direct een afspraak ingepland. Kan maandag terecht en krijg een gratis leen auto. Helemaal top geregeld dus. Ben zowiezo erg tevreden over de dealer, zeer prettig ontvangen en goed geholpen. Niet van die gladjakkers..
Nu 2 keer getanked, eerste keer kwam het uit op 1 op 14, 2e tankbeurt was dit al 1 op 15,6. Best netjes gezien mijn toch wel stevige rijstijl ( de focus blijft hangen op 1 op 11 ).
Bevalt tot nu toe zeer prima, updates volgen !