Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk ST Line (2017)

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk ST Line (2017)

UitvoeringFiesta 1.0 EcoBoost 100pk ST Line
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Eerste nieuwe auto

• 10 km

Na het spontaan overleiden van onze Punto, hebben wij besloten eens voor een private-lease auto te gaan. Voor nog geen €300 mogen wij elke maand 2000km afleggen. Wellicht iets duurder dan de Punto, maar met het toegevoegde comfort, en zekerheid vonden we het dat wel waard.

De eerste kilometers waren even wat wennen. voor zowel ons als de auto. De versnellingsbak ging nog even wat stug, maar dat is na een paar honder km ook opgelost.

De infotainment systemen zijn we nu aan gewend en zijn ideaal. Alleen jammer dat het adres van ons 2016 nieuwbouwhuis nog niet herkend wordt.

Het motortje is heerlijk rustig en levert voldoende koppel waar je dat nodig hebt. Echter een snelheidswonder kan je het zeker niet noemen. Na de zomer, als hij voldoende is ingereden, verwacht ik een bezoekje aan een chiptuner.

De wegligging is fenomenaal voor zo'n klein autootje. In de bochten voelt hij klein, licht aan en neemt ie zonder moeite met veel respons. Op de langere wegen rechtdoor krijg je het comfort vergelijkbaar met andere autos van een klasse groter.

En niet onbelangrijk, hij ziet er geweldig uit! de ST-line bumpers en spoilers doen hem erg goed. En de Deep impact blue staat hem idem dito.

Tot dusver erg blij met onze nieuwe bolide!

De betrouwbaarheid en het verbruik zal ik later eens behandelen, zodra ik daar enige ervaring mee heb opgedaan.

Half-year review

Inmiddels een half jaartje verder.
Nog steeds heel erg blij met de Fiesta.

Het comfort is geweldig, de motor is nu lekker ingereden en reageert nog soepeler dan voorheen (of ik raak er meer aan gewend). Schakelen gaat merkbaar soepeler. Het is nog steeds geen stoplicht-sprinter, maar hij gaat erg lekker.

Het hebben van 5-deurs is erg fijn, ook al hebben we niet vaak mensen achterin. Mijn racefiets past eenvoudig met het voorwiel gedemonteerd. Verder prima formaat voor 2 personen.

Het vinden van een tuner die de 2017 ECU kan aanpassen blijkt nog lastig. We zullen het nog even moeten blijven doen met 100pk.

Het verbruik vind ik op snelheid nogal tegenvallen. bij snelheden boven 120 schiet de verbruiksmeter met grote stappen omhoog, van 5.5 l/100km bij 120 (op teller) tot 8 l/100km bij 140 (op teller). Het gemiddelde verbruik van 6.4l/100km vind ik acceptabel.

Als volgende auto zou ik zo weer een vergelijkbare nemen. Misschien een Focus, misschien iets anders, een hybride wellicht. Nu eerst nog minstens een jaartje met deze rijden, totaal geen straf.