Ford Explorer EV Extended Range RWD (2024)

Ford Explorer EV
Ford Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer EVFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord fabriek KeulenFord Explorer EVFord Explorer EVFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer EVFord Explorer 2023 elektrischFord Explorer EV

UitvoeringExplorer EV Extended Range RWD
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Nieuwe Ford Explorer EV 2024

• 800 km

In mei 2024 had ik het idee om mijn MB GLA200 (2014) in te ruilen voor een nieuwe Ford Explorer. De reden was: elektrisch rijden, automaat en meer ruimte voor de kleinkinderen. De Ford is privé aangeschaft.

In de MB GLA is 7 jaar met veel plezier gereden. Deze ging dan ook in oktober met “veel pijn in het hart” over naar Zeeuw en Zeeuw in de Meern (Utrecht). Wat was dat een fijne auto !!! Nog bijna in nieuwstaat en 10 jaar oud.

De aflevering van de auto was van te voren aangekondigd. Tom heeft de belangrijkste punten van de nieuwe auto uitgelegd. Met name het uitschakelen van een aantal “piepjes” was een van de eerste attentiepunten. Voor de rest was de aflevering top.

Het rijden in de Ford is natuurlijk even wennen. Elektrisch met 286 pk op de achterwielen was even iets anders dan de MB. De wegligging is uitstekend.
Erg leuk is de adaptieve cruise control. Bijvoorbeeld: rijden op de provinciale weg, instellen op 80 km en de auto weet vervolgens wanneer er rotondes e.d. aankomen. Als er toch moet worden geremd, dan het knopje “Res” (Resume) , waarna de auto verder gaat. Top!.

Wat verbruik betreft. Ik heb na 700 km -totaal 92kwh stroom geladen aan huis. Voorlopig is dat een verbruik van 13,14 kwh/100km bij een buitentemperatuur van ongeveer 15 graden. Vermoedelijk wordt dit slechter in de winter. Ik zal dit bijhouden in de verbruiksmonitor.

Het interieur van de Ford is netjes, waarbij de invloeden van VW erg duidelijk zijn. Toch is eea wel anders dan bij VW. Het mooie scherm is prachtig, waarbij het wel even zal duren voordat alle mogelijkheden zijn ontdekt.
Verder is gebruik gemaakt van “gliders” voor het volume van de radio. Ik snap nog steeds niet wat er mis is met een gewone draaiknop!!. Even wennen dus.

De ruimte van de Ford is prima. Met mijn 1.87 m pas ik uitstekend achter het stuur. Ook achterin kan dan nog prima worden vertoefd. De kofferruimte is ook prima, waarbij het aparte vakje voor de laadkabel onder de normale ruimte erg handig is. Verder veel aflegmogelijkheden in het interieur.

9,5

PRIVATE LEASE Ford Explorer EV