Ford Cougar 2.5i 24V (1999)
Uitvoering | Cougar 2.5i 24V |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Ford Cougar, een imposante verschijning die helaas in Nederland niet meer geleverd wordt. In de Verenigde Staten is hij nog wel gewoon leverbaar in een gefacelifte uitvoering als Mercury Cougar.
Wat mij dus het meeste bevalt aan deze auto is zijn uiterlijk, alleen maakt hij zijn sportieve aspiraties niet helemaal waar. De uitvoering die ik heb als 2.5 V6 is nog redelijk potent, maar ik had toch liever gezien dat hij hier ook als ST versie geleverd zou zijn met een 3.0 V6 met 220 PK. Verder is deze auto standaard al zeer goed uitgerust met extra"s (vooruitverwarming, stoelverwarming, climat control, radio/cd wisselaar, tractiecontrol etc)
Het verbruik valt daarnaast helemaal niet tegen voor een 2.5 V6, ik verbruik met een pittige rijstijl ongeveer 10,5 ltr per 100 km.
De mindere punten zijn, het ietwat te hard afgestelde onderstel, het vermogen (had wat meer mogen zijn), het zicht rondom (was te verwachten)en het ietwat sobere interieur.
Geen noemenswaardige dingen, alleen een probleempje met het lampje van de koelvloeistof dat niet altijd uit wilde gaan.