Ford Capri Extended Range RWD Premium (2025) #2
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 750 km |
Mijn 1e leaseauto!
Begin dit jaar vanuit mijn werkgever de mogelijkheid gekregen om een leaseauto te rijden. Omdat mijn werkgever voorheen zelf de auto’s aanschafte en nu op zoek is naar een leasemaatschappij heb ik ca. 9 maanden in een huurauto gereden van Avis.
Auto’s van Avis waren allen erg netjes en best vol, en erg jong. Vandaar dat ik een aantal auto’s heb gehad in die korte tijd:
-Toyota Corolla
-Toyota BZ4X
-Renault Australle
- Nissan Qasqai
Uiteindelijk zelf een auto mogen uitkiezen, een beste puzzel!
Mijn voorkeuren waren:
- Tesla model Y (bij onze leasemaatschappij flink boven budget t.o.v andere leasemaatschappijen)
- Cupra Tavascan (sportief uitziende auto maar benauwd gevoel van binnen en slecht geluid. Geluidsupgrade niet mogelijk in de Business uitvoering)
- Skoda Superb Sportline (dikke bak, lang over getwijfeld maar vergeleken met de Ford Capri een stuk duurder in de maand)
- Cupra Terramar (te klein met een kind en nog een kleine op komst)
-Skoda kodiaq (business uitvoering in budget mogelijk maar toch niet mooi en niet zo vol in de opties als de alternatieven)
- BMW IX1 (mooi om te zien, accu te klein en fiscale waarde dik €57K en minder vol dan de ford Capri of Superb)
- Volkswagen ID.7 (de limited edition was dit jaar nog leverbaar, de pro S niet meer helaas. Ivm de achteraf hoge bijtelling in 2026 niet voor gekozen)
- Ford Capri (vanaf het beeldscherm een beetje sceptisch maar toch naar de dealer gegaan).
Waarom voor de Capri gekozen? Deelt de basis met de Volkswagen ID.5 en binnen het budget bijna full option! Voor iets meer dan €52K een groot accupakket, 286pk, mooie verlichting, enzovoort…! En je ziet de auto niet veel op de weg waardoor toch wel iets uniek.
De uitvoering zoals ik hem graag wou (op de 21” velgen na) stond nog in de Europeze voorraad van Ford waardoor in 2025 nog levering kon plaatsvinden.
Uiteindelijk de auto opgehaald bij Van Mosel in Roermond vanuit Zwolle. Aflevering stelde niet zo veel voor, auto werd voorgereden in de regen en 10 minuten uitleg en vervolgens de weg op.
Inmiddels een werkweek verder en 750km afgelegd, tot nu toe super en geen moment spijt gehad van de keuze!
Vanuit de omgeving positieve reacties op de auto. Verbruik is tot nu toe gemiddeld 18kw/100km. Temperatuur 10 graden en doorrijden wanneer het kan, want zo gaat dat bij een brandstofauto ook😉
Wordt vervolgd!
PRIVATE LEASE Ford Capri
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Ford Capri Extended Range RWD 77 kWh | AGR stoelen | Wegklapbare Trekhaak | Driver Ass. Pack | Vol Leder |
- 2025

Ford Capri Extended Range RWD 77 kWh | Comfort zetels | Head UP display | Driver Assistance Pack | Vived Yellow | Uit voorraad Leverbaar!
- 2025

Ford Capri Style Standard Range RWD 170 PK 52 kWh | Camera | Winter Pack | Comfort Pack | All weather banden | Navi | Apple Carplay |
- 2025

Kan elektrische Ford Capri met Volkswagen-techniek de Tesla Model Y aan? - Dubbeltest

Test: Ford Capri – Ondanks alle marketing toch vooral een Volkswagen

Designreview Ford Capri: ‘Lange neus was niet te creëren door Volkswagen ID-basis'

Veel bagageruimte voor €5.000: fijn dat je compacte stationwagon nog wel als occasion vindt