Fiat Uno 1.5 i.e. SX (1990)
Uitvoering | Uno 1.5 i.e. SX |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Deze Fiat Uno is een ’serieuze auto’. Hoewel hij compact is, voelt hij heel degelijk aan. Het sterkste punt van deze Uno is de 1.5 motor, die de wagen erg vlot maakt. Ondanks de fikse kilometerstand, heb ik de wagen tijdens stoplichtsprintjes diverse keren tot bijna een halve seconde sneller geklokt dan de fabrieksopgave. Al met al kun je met deze auto meer dan prima meekomen in het verkeer. De wagen biedt ook veel ruimte voor zijn geld en een degelijke uitrusting. Het zwakste punt van de wagen vindt ik de versnellingsbak, die is oud-Italiaans hakerig en de achteruit legt niet lekker in. Dit kan ook met de leeftijd van de wagen te maken hebben. Ik moet wel zeggen dat de bak op den duur went.
Een aantal kleine probleempjes, die te wijten zijn aan de leeftijd: een leeglopende accu, slippende V-snaar, versleten remmen en banden... eigenlijk geen serieuze problemen voor een auto van deze leeftijd.