Fiat Stilo 1.6 16v Dynamic (2003)
| Uitvoering | Stilo 1.6 16v Dynamic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 20.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Stilo is een stuk forser is dan m"n vorige auto. Je kijkt het er niet direct aan af, maar merkt dat pas als je er in zit. Alles voelt degelijk aan, goed materiaalgebruik. Afwerking netjes. De knoppen en schakelaars zitten op logische plaatsen en laten zich goed bedienen. Zeker als Fiat-rijder hoef je in het begin niet lang te zoeken. De radio/cd-speler is standaard geïntergreerd in het dashboard. Daar is niets op tegen. Het is een uitgebreide set met veel mogelijkheden en een gaaf geluid, dat zijn volume aanpast aan de rijgeluiden/snelheid. Prettig is de bediening er van: niet van die kleine priegelknoppetjes, maar je kunt je ogen gewoon op de weg houden als je er iets aan wilt regelen.
De veiligheidsuitrusting is erg compleet. Op gladde wegen hebben we al de ASR en de ABS mogen ervaren.
We hebben hem gekocht om de ruimte, de veiligheidsvoorzieningen, de cruisecontrol en de airco, omdat hij nogal eens meegaat naar Zuid-Europa. Daar hebben we geen spijt van.
Wat minder bevalt is de zitpositie. Omdat we van verschillend formaat zijn, gaat de bestuurdersstoel nogal eens hoog-laag, vooruit-achteruit, recht-schuin, maar het valt niet mee de juiste positie (terug) te vinden. Wat dat betreft zou ik er zó de stoelen van m"n oude Punto er in willen zetten.
De auto komt niet rap van zijn plaats maar 150-160 km/h doet"ie comfortabel en dat vinden we belangrijker.
Bij korte stadsritjes komt het verbruik rond 1:13. Langere ritten met constante snelheid zijn voordeliger.
Problemen zijn we nog niet tegen gekomen. De lakschade door steenslag is vóór aflevering door de dealer netjes weggewerkt.