Fiat Stilo 1.6 16v Dynamic (2002)
Uitvoering | Stilo 1.6 16v Dynamic |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
In augustus 2002 werd ik eigenaar van de Fiat Stilo 3-deurs. De fraaie vormgeving met de mooie wigvorm en "dikke’ achterkant konden mij direkt bekoren.
Inmiddels(10-2004) ben ik 42.000 kilometers verder.
De rijeigenschappen vind ik prima. Het is gewoon een lekkere auto om mee te rijden. De 1.6 motor heeft voldoende vermogen (ook voor de caravan). Ik heb altijd de City stand aanstaan van de stuurbekrachtiging, dus onder de 50 km/uur licht sturen.
Het bezineverbruik ligt tussen de 1 op 12,5 en 13,5.
Het comfort is goed. De voorstoelen zitten goed en zijn voldoende verstelbaar. De armsteun aan de deuren zou hoger mogen zijn.Achterin zit ik nooit maar ik hoor weing klachten van passagiers. Het geluidscomfort vind ik goed. De bekleding van deze Dynamic uitvoering is prettig.
Het dashboard vind ik mooi van vormgeving en het gebruikte materiaal maakt een ’dure’ indruk.
De ervaringen met de dealer zijn prima.
Onvolkomenheden waren een slechte uitlijning van de voorwielen en een slechte stekkerverbinding van een sideairbag zorgden voor enig ongemak.
De rechterachterband loopt ook niet goed af.
De zijlichtjes op het voorspatbord zijn niet vochtvrij.
Ik hoor wel af en toe de achterwielophanging een beetje kraken. Dat schijnt geen kwaad te kunnen.