Fiat Ritmo (1986)
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
duitse injectie uitvoering in de voortuin
Onlangs heb ik deze duitse 75 cl i.e. in Hamburg opgehaald.
het is alweer 15 jaar geleden sinds ik voor het laatst een ritmo heb gehad.
Het invoeren van een duitse oldtimer viel mij heel erg mee, ik hoefde geen bpm meer te betalen. Op de aanhanger geladen en terug naar huis.
Deze ritmo rijdt best lekker de motor voelt best sterk met zijn 75 pk ,oke het is geen 130 tc
maar toch lekker doortrekken , het geluid is best apart je hoort echt alles, het schakelen , en de tandwielen in de bak gaan lekker janken als de het gas intrapt,en na een tijdje rijden ,voor het stoplicht komt de koelfan vol in , want het is alles of niets bij deze koelfan.
Ik rij er nu 2 maanden in ik heb de auto volledig geserved, met nieuwe olien en andere vloeistoffen.,en filters.
Een nieuwe uitlaat vanaf de kat tot het eind was echt nodig helemaal verstopt met kool,grote brokken kwamen er uit.
Met de nieuwe uitlaat en injectiereiniger effe goed doorgereden zon 1000 km
de apk vertelde het verhaal een c.o gehalte van nog maar 0,2 in plaatst van de 0,75 die hij eerst had, heel goed dus.
Er moesten wel een paar nieuwe remmen achter op , dus dat dan toch maar geregeld.
Een set 130 tc wielen erop met spoorverbreders ,nieuwe banden en de auto rijdt ,toch weer anders dan met de 13 inch stalen wieltjes.
Hij rijdt als een echte ritmo ,alleen stinkt deze niet zo met zijn injectie en kat.
onlangs heb ik vernomen dat mijn vaders ritmo abarth beschikbaar komt , dus dan ga ik deze 75,cl.i.e. 5 deurs toch wel inruilen of verkopen.
Zou ik een injectie ritmo prefereren over een carb versie, moeilijk te zeggen , geen last van mileu zones dat is zeker , starten en rijden doet ie ook vlekkeloos , maar er zitten wel heel veel vacuum slangetjes op die injectieblok , hoe lang gaat dat goed? ,voor nu rijdt ie prima ,maar ja zoveel heeft ie ook niet gereden tot nu toe.
En bijna geen roest ,een wonder ! een paar kleine plekjes die al snel heb bewerkt
Ik zag wel s
dat deze ritmo in het verleden al hier en daar wat roest reparaties heeft ontvangen .
Dus dat verklaard de goede staat van de huidige carrosserie.
binnenkort op mp dus ,als de 130 tc doorgaat!