Fiat Punto Evo 1.4 Dynamic (2010)

Fiat Punto Evo
Fiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto EvoFiat Punto Evo

UitvoeringPunto Evo 1.4 Dynamic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Ik gebruik de auto voor woon-werk verkeer en rijd dagelijks minimaal 120 km. Ik was al erg tevreden over de prestaties van de vorige auto,Grande Punto, het enige nadeel was dat het een 3-deurs versie betrof. Met kinderen die in het kinderstoeltje op de achterbank moeten worden getild was dit voor mij niet echt praktisch en reden om te kijken naar een 5-deurs versie. Hoefde niet perse een nieuwe auto te betekenen. Een kijkje bij de dealer en naar de Punto Evo maakte ons gelijk enthousiast. Uiteraard ook vanwege de belastingvrije status en het niet hoeven betalen van BPM. Afgelopen vrijdag hebben we de auto bij NAK in Almere opgehaald, vier dagen verder staan er al meer dan 1000 km's op de teller. We zijn razend enthousiast. De auto rijdt geweldig en erg volwassen, stil en rijdt soepel mee met het verkeer. Je hebt het gevoel in een grotere auto te rijden dan de EVO is. Wij hebben als opties gekozen voor blue en me, TOMTOM en de 208 sportieve velgen en een spoiler laten monteren. Blue en me gaf de eerste dagen problemen in combinatie met het gebruik van de bluetooth van telefoon en de TOMTOM. Oplossing was om de telefoon links van de middenconsole in broek of vakje links van het stuur op te bergen en de bluetooth functie van de TOMTOM uit te schakelen. Mogelijk heeft dit (ook) te maken met soort mobiele telefoon die je aansluit (blackberry). Blue en me maakt gebruik van windows en dat programma is uiteraard bekend om zn instabiliteit. Dus software moest gereset worden, was uiteindelijk makkelijk op te lossen door accupool even te ontkoppelen. Gebruik van telefoon en blue en me werkt super, zowel spraakgestuurd als via stuur. MP3 werkt ook prima, goed geluid beter dan in mijn vorige Punto. Puntje van kritiek is dat de dure TOMTOM geen TMC functie heeft, kan wel maar dan moet je via TOMTOM abonnement op liveservices nemen. Tip is om TOMTOM of ander navigatiesysteem los aan te schaffen is veel goedkoper en dan heb je mogelijk wel TMC. Verbruik van de auto ligt nu op 1 op 20 en ik verwacht dat dit met het inrijden nog wel zuiniger gaat worden. Ik sta lachend bij de pomp als ik zie wat ik bespaar t.o.v. mijn benzine auto. Mijn man is leaserijder en rijdt momenteel een Ford Focus 1.6 station titanium diesel, deze wordt privé ingezet als gezinsauto. Aangezien het levensonderhoud steeds duurder wordt en we echt op de kleintjes willen gaan letten, zijn we nu serieus aan het overwegen om een 2e EVO aan te schaffen omdat de Ford volgend jaar uit de lease gaat en we over de EVO super enthousiast zijn. Met een trekhaak en een dakkoffer hopen we de kleinere kofferbak op te vangen.

9,5