Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2011)

Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2011)

UitvoeringPunto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Eerste rij-ervaringen

• 300 km

Nu bijna een week eigenaar van DE eco-diesel de Punto Evo met Blue&Me. De buitenkant standaard, de binnenkant luxe met climate-control en bluetooth-integratie. Mijn Samsung Jet werd moeiteloos herkent! In deze eerste week even wennen aan de zitpositie, maar ik ervaar het nu als een comfortabele sportwagen. Rij al bijna 1 op 20 zonder moeite, alles werkt vlekkeloos, de eco:drive via USB, waar ook meteen de muziek op kan, prima geluid trouwens, het start-stop systeem en de airco. Al meteen de ontwaseming en de verwarmde spiegel nodig met die nachtvorst.
Ander praktisch punt, ons gezin bestaat uit man en vrouw en twee kinderen van 2 en 5. Allemaal kunnen we ruim en comfortabel mee met deze 5-deurs hatchback. In de proefritten met bijvoorbeeld de C3 Airdream en de Ibiza ST Ecomotive kwamen we wat ruimte tekort. Nee, een wandelwagen kan niet mee, maar die hebben we ook niet meer nodig.
Altijd benzine gereden, dus dan is diesel even wennen, sneller schakelen, meer trekkracht, en dus veel voordeliger, zeker nu zonder BPM en wegenbelasting.
Afwerking is goed tot zeer goed, materialen uitstekend, niets dan lof voor de Italianen. Enig minpunt is voor mij de te lichte besturing. Na verloop van tijd hoop ik dat het iets minder gevoelig wordt.

Vervolg - juni 2011

Voor mijn gevoel Punto nu ingereden, dat wil zeggen, ik voel me er nu helemaal in thuis. Aan de lichte besturing ben ik inmiddels gewend. De binnenruimte voldoet voor ons gezin, de wegligging had voor mij iets softer gemogen, maar vindt ik nu ok. EcoDrive houdt ik nog steeds keurig bij. Het lukt me niet om een hogere score te bereiken dan 68. Je zult dan nog voorzichtiger moeten accelereren, schakelen etc. Bijna niet te doen in de praktijk, iemand nog tips? Op de snelweg houdt ik meestal 110km/u aan. Nog niet veel lange ritten gemaakt, ik merk dat het verbruik dan duidelijk gunstiger wordt. Ik zit nu gemiddeld op 1:21, dat moet toch nog te verbeteren zijn. Verder geen problemen, behalve dat de letter P van PUNTO al vrij snel van de achterklep was gevallen (...) Nieuwe plakletter erop laten zetten en dus weer ok. Verder ben ik, vreemd genoeg, de contactsleutel kwijtgeraakt. Bij dealer nieuwe besteld en ingelezen, beetje duur grapje maar goed kan gebeuren. De originele sleutel zal nog wel een keer tevoorschijn komen, maar het schijnt dat je die dan nooit meer kan gebruiken om te auto te starten.