Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)

Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)

UitvoeringPunto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Fiat Punto Evo 1.3 JTD Dynamic

In juni 2010 hebben we deze auto besteld als opvolger van onze inmiddels zes jaar oude Opel Meriva. Na teleurstellende proefritten in auto's als de Skoda Fabia 1.2 TDI te hebben gemaakt waren we na een proefrit in deze Punto Evo om: lekker blok, stille auto en eveneens wegenbelastingvrij.

Het betreft een Punto Evo in Dynamic trim. Aangevuld met een extra Dynamic pakket (o.a. lichtmetalen velgen, corner mistlampen en ambient light) plus wat opties als een regensensor, dimmende binnenspiegel en een leren stuur. De gekozen kleur was Progressive Black, zwarte metallic lak met in de zon een licht sprankelende roodpaarse gloed erover. Standaard zitten er zeven airbags in waaronder een knie-airbag.

We hebben niet gekozen voor het Blue&Me systeem. De standaard radio/cd speler voldoet prima en een navigatiesysteem hadden we al. De cd-speler accepteert ook gebrande MP3 cd's. Het geluid is prima over de zes standaard luidsprekers.

In september 2010 werd de auto afgeleverd en sindsdien hebben we er 72.800 km. mee gereden. Tot grote tevredenheid overigens. Het verbruik ligt gemiddeld 1 op 21 (een stukje minder dan wat voorspeld was). Mankementen zijn de auto vreemd geweest (op een linker achterraam na dat niet meer openging) en de auto kreeg bij 30.000 en 60.000 de reguliere beurten. De laatste beurt was trouwens vrij prijzig ook al zaten er twee nieuwe voorbanden bij.

Opvallend aan deze auto is de binnenruimte die groot genoeg is voor een gezin van vier. We zijn alle vier redelijk lang en toch is er voldoende beenruimte aanwezig. De achterbank is geheel inklapbaar.
De auto rijdt erg stil, zelfs bij een tempo van 130 km. per uur. In de winter duurt het een tijdje voor het interieur van de auto warm wordt maar dat vonden wij geen groot nadeel.

Het stuurgedrag is goed. In het begin moesten we wat wennen aan de lichte besturing maar na een paar weken weet je niet beter. Voor écht licht sturen kun je trouwens de city-stand aanzetten. De remmen functioneren eveneens uitstekend. Dat geeft een veilig gevoel (we hadden ook ESP meebesteld trouwens).

Resumerend is deze Punto Evo ons heel goed bevallen. Een mooie, betrouwbare en ruime auto, goed afgewerkt met een prachtig interieur. De auto rijdt zuinig, is heel stil en schakelt goed. Olieverbruik is 'm vreemd.

Toch hebben we de auto ingeruild voor een hybride auto welke binnenkort geleverd zal worden. Deels om op de wegenbelasting te besparen na 01-01-2014 maar vooral omdat deze auto een standaard automaat heeft (al langer een wens van ons).

De volgende eigenaar heeft aan deze Punto Evo een hele goede auto.

9,5