Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)

Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)

UitvoeringPunto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

De keuze

DE KEUS:

Een (tijdelijke) belasting vrije auto was de wens. Heb altijd Ford gereden, en Ford had op dit moment geen Belasting vrije auto. De keus was dus beperkt tot VW, SEAT, SKoda, Opel en Fiat

* VW Polo was te duur, dus die viel al snel af.
* Skoda Fabia vind ik persoonlijk lelijk, dus die viel ook al snel af.
* Opel Corsa, tsja is niet mijn ding, dus die viel ook af.

Bleven alleen de SEAT IBIZA ST en de FiAt PUNTO over.

heb in beide een proefrit gemaakt.
De seat viel hierbij ook af. Opzich een mooie auto en veel meer kofferbak ruimte dan de fiat.
Echter de stoelen zaten zo slecht dat ik het niet zag zitten om in deze auto 200km op een dag te rijden.
Hierbij komt nog dat de Fiat Dealer mij 2200,- meer gaf voor mijn inruil auto. Dus de keus was hierbij op de Fiat gevallen.

Nu kwam nog de keus tussen de grande punto en de Punto Evo. Het mag duidelijk zijn dat de Grande punto mooier is van Buiten. De Evo is mooier van binnen, en hier zit ik het
meest, daarom uiteindelijk gekozen voor de EVO. Heb het stukje plastic aan de voorkant een beetje kunnen verbloemen door voor meegespoten bumpers te kiezen.

De Bestelling:
in eerste instantie wilden wij graag een rode punto met rood interieur, dit was echter niet mogelijk. (klant is koning)
Aangezien wij de rode intereur kleur zo mooi vinden, hebben we de buitenkleur maar aangepast naar Chemical Grey.
Tijdens de bestelling hebben we toch het dynamic Plus pakket en de meeggespoten bumpers erbij gedaan, kost wel wat meer, maar heb daar zeker geen spijt van.

(0KM)
In oktober 2010 was hij er dan eindelijk, de Punto EVO is er
De eerste km's rustig naar huis gereden. Km teller stond netjes op 0

Er zit een conering functie bij deze fiat. Dit heeft voor mij geen meerwaarde, en heb deze dan ook uitgezet.
Tevens heb ik de dagrij lichten uitgezet, waarom lichten aan als het overdag licht is?

Auto bevalt verder prima, moet wel wennen aan het stop & Start systeem.

Rond de 100km/u gereden op de snelweg gem verbruik is 1/22.78
Valt erg tegen, maar geduldig even wachten, wordt vast beter.

UPDATE 30-11-2010 (6.000KM)
Winterbanden eronder, verbruik blijft nagenoeg gelijk.
Auto heeft in de winter wel lang nodig om warm te worden.

UPDATE JAN 2011 (10.00KM)
Barst in de voorruit, dat kan iedereen gebeuren natuurlijk.
laat ik nou net bij Centraal beheer zitten.. blijf een jaar lang op dezelfde trede zitten.
Last van krakende vering.. Dealer zegt niks te horen....

Verder rijdt de auto nog steeds prima. Verbruik zit rond de 1:22 met rustig rijden.
Verbruik valt wat tegen.

UPDATE Maart 2011 (17.000KM)
Lampje gaat branden op Dashboard, laat motor controleren.
Naar de garage geweest, blijkt temp sensor die kapot is gegaan, vervangen onder garantie.

UPDATE April 2011 (20.000KM)
Van achteren aan gereden, met een snelheid van 10km/u een klein krasje op de bumper.
De auto laten reparen, kreeg ik een Citroen C1 mee als leen..even 200km mee rijden tsss gelijkwaardige auto zeggen ze dan.
Ik was blij toen ik mijn Fiat weer kon ophalen, dan waardeer je hem wel weer.

Auto rijdt nog steeds geweldig, confortabel en stil, ben ook blij dat ik er destijds een armsteung bij besteld heb, dit is op lange afstanden echt ideaal.
Wel hoor ik zo nu en dan een rammel, hoogst irritant. heb ook het idee dat dit meer voorkomt in de ochtend dan smiddags. Het probleem met de krakende vering lijkt verdwenen, mischien komt het omdat het nu zomer is.
Olie gepeild, auto verbruikt niks, zit nog steeds boven de MAX

UPDATE 06-07-2011 (30.000KM)
De 30.000 gehaald. Olie weer gepeild, nog steeds dik in orde.
Auto rijdt verder nog steeds prima. vebruik neemt ineens af.. vermoedelijk komt het door het warme weer. Ik heb nu zelfs 1:26 gemiddeld gereden over een afstand van 1105 KM. Mooie waarde. Verbruik neemt helaas weer toe nu het weer slechter word. Bij 30.070KM begint er een lampje te branden.. Laat olie verversen..volgens mij is dit ingebakken, en gaat hij rond de 30.000 zowiezo branden. Wel jammer, had liever de 35.000KM gehaald en dan meteen de Olie laten verversen.
Garage gebeld, en afspraak gemaakt, was druk, kon niet eerder dan 18-07. Heb dus nog 1130KM met het knipperende lampje gereden, volgens de Dealer kon dit wel.

UPDATE 18-07-2011 (31570KM)
De eerste onderhoudsbeurt.
Prima geregeld, kreeg een leuke leen auto (Fiat 500) mee, heb mij hier prima mee vermaakt.
De eerst beurt is goed verlopen, de kosten waren 275,- niet slecht voor 30.000KM. Bij mijn oude auto, de Ford Focus, zat ik op ongeveer 800 euro per jaar aan regulier onderhoud (40.000KM)
De auto weer opgehaald, rijdt weer prima! zelfs de banden zijn weer op spanning gebracht. Op naar de 40.0000KM

UPDATE 04-11-2011 (43718)
Eigenlijk is er niet veel te melden. Auto doet nog steeds zijn werk goed. Niets aan te merken. Wacht nog even met de winter banden ivm het mooie weer.