Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)
| Uitvoering | Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 1.500 km |
Eerste Impressie
Op 19 november de in juli bestelde Fiat Punto EVO 1,3MJ Dynamic afgehaald. Met pijn in het hard afscheid genomen van de Lancia die ik een dikke 7 jaar met heel veel plezier gereden heb.
Om kosten te besparen en met het oog op het milieu heb ik nu gekozen voor de belastingvrije Fiat Punto EVO. Dit betekend dus downsizen t.o.v. de Lancia.
Wel gekocht met full option pakket, dus met airco, B&M, lederen stuur, TomTom, lendesteun, middenarmsteun.
In kleur "Easy Listening White" (hoe verzint men zo'n naam ?)
Ik rij zo'n 35000km op jaarbasis.
Voor woon/werk iedere dag een 90km vooral op de snelweg.
Verder nog in het weekend en 3x per jaar naar FR/ES/IT.
Ik probeer zoveel mogelijk met het verkeer mee te rijden.
De eerste indrukken zijn op zich positief.
De auto rijd over het algemeen stil, soepel en comfortabel.
Bij het doortrekken op de snelweg heeft de motor nog voldoende vermogen over om dit soepel te laten verlopen.
Start&Stop wordt met mijn rijpartroon niet vaak gebruikt, maar werkt op zich wel goed.
Ik moet nu het zo koud is 's ochtends wel vaak 2x starten.
Hier moet ik nog even naar laten kijken door de garage.
Het verbruik van de Punto EVO valt me toch zwaar tegen.
Een verbruik van 1:20 haal ik alleen maar als ik heel erg rustig onder de 100km/h rij, dus van het gaspedaal afblijf.
Ik hoop dat dit toch nog enigzins gaat verbeteren.
De verbruikcijfers van 1:24 die ik lees in de gebruikersreviews lijken mij onhaalbaar. Het is wel een uitdaging om het verbruik zo laag mogelijk te krijgen.
De Punto EVO stuurt wel heel erg licht t.o.v. de Lancia.
Hier moet ik nog erg aan wennen. Op de snelweg is de auto ook erg gevoelig voor wind en spoorvormorming.
Ik ben nog niet helemaal tevreden over het instellen van de bestuurderstoel. Wel erg leuk zijn de gadgets zoals Blue&Me, EcoDrive, Mediaplayer, TomTom e.d.
Dit werkt na wat instellen uiteindelijk allemaal goed.
De EcoIndex van EcoDrive zit nu na 1500km op 65.
De auto zit degelijk in elkaar en de vormgeving van het dashboard is naar mijn mening een verademing t.o.v. andere merken.
Terwijl de auto voor mij t.o.v. de Lancia qua uitstraling een achteruitgang is, heb ik toch al veel complimenten gehad.
De auto voelt voelt toch wel degelijk aan.
De kofferbak van de Punto EVO is wel erg compact.
Ik heb er nu winterbanden onder laten leggen, dat geeft toch wel een veiliger gevoel.
Het algemene indruk is op dit moment toch positief te noemen.
Ik zal proberen deze review na 10000km te updaten.