Fiat Punto 85 16v Sporting (1997) #2

Fiat Punto 85 16v Sporting (1997)

UitvoeringPunto 85 16v Sporting
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2004

Ik heb onder dwang van mijn vader mijn favoriete auto moeten inruilen.

Mijn saab turbo verbruikte meer benzine dan een VR6 die je de sporen gaf.

Toen heb ik het besluit genomen omdat mijn ouders een fiat punto reden om er ook een te kopen.Als ik er een wou dan moest het minimaal een 16v motor zijn.Die heb ik ook gevonden.De auto stond bij de Fiat Dealer in enschede.Mijn ouders zijn klant in oldenzaal bij de zelfde dealer,dus heb ook gezegt ik koop hem daar en je ziet maar hoe je die auto daar krijgt want ik wil die.

In het begin had ik paar kleine puntjes van kritiek die zijn netjes onder garantie verholpen.
De auto liep op 3 cilinders bleek dat de bougie kabels slecht waren,er sloegen vonken over.En de aanvoerbuis van het luchtfilter naar het inlaatspruitstuk was gescheurd.(dit was na 1 dag namelijk al zo dan baal je heel erg )

Na dat die dingen waren opgelost kon ik gaan genieten van mijn auto.En hem gebruiken waar hij voor was bedoelt.Hij is me niets tegen gevallen. Oke het is alles behalve een snelle auto.De naam sporting zegt wel sportief maar het is niets anders dan een snelle koets met een 1.2 motortje in het voor onder.
De auto wou wel van de plek af ik 10 sec op 100km/h bij 185 op de teller was het afgelopen met de snelheid. Maarja, wat wil je dan ook, de auto was rood maar lang geen Ferrari.

De auto had een groot nadeel en dat was de kleur.Ik kon me een ongeluk poetsen en dan kon ik met 2 maand weer beginnen waar ik begonnen was.

het hielp ook al niet mee dat de auto al minimaal 2 of 3 keer een spuit cabine van de binnenzijde had gezien en al een keer mooi knal op de zijkant had gehad.

Het was geen mooie auto toen ik hem kocht en toen ik hem wegdeed.

Heb wel veel plezier gehad met de auto,Hij reed wel goed en lekker vast op de weg.

Heb op het laatst veel problemen met de motor gehad.
Heb paar keer de auto naar de dealer gehad met de vraag wat kan het zijn dit zijn de symptonen. ik kreeg een ding te horen koppakking ligt er door maar de auto verbruikte alleen beetje olie maar geen koelvloeistof. maar na zelf compressie te gaan meten bleek dat 1 van de cilinder achterbleef. dus heb een koppakking besteld met de rest die erbij hoorde. maar na vervanging van de koppakking kwam na een week de symptonen weer terug alleen bij warme motor. de dealer weer gevraagd en weer zeiden ze koppaking dat kon dus niet want die was al vernieuwd. maar ze wisten het niet .een collega van me die vroeger verkoper was bij fiat gaf me de tip om naar een voormalig dealer te gaan die nog verstand van de motoren had. die zette de auto aan het uitleesapparaat en kwam er achter dat er de verkeerde bougies en kapotte labda sensor in zaten.

Had de dealer de auto gelijk uit gelezen of het aan geboden, dan was het aan het licht gekomen en had ik niet zo lang met dat probleem gereden.

Ben niet blij met de afwikkeling maar heb de auto weer gerepareerd en verkocht had geen vertrouwen meer in de auto. maar kon ook een jongere auto kopen die me al 2 keer was aan geboden en nu liet ik me die auto niet meer ontglippen. dus ik heb de stap genomen en heb de punto naar de handel verkocht .

en heb nu een seat ibiza cupra 2

lambda sensor defect .