Fiat Panda TwinAir Turbo 85 Lounge (2012) #11
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Lekker karretje
Deze Panda is de 3e Panda die we hebben dus behoorlijk wat vergelijkingsmateriaal hebben we. Mijn vrouw gebruikt deze en onze oudste zoon ook, als mijn leaseauto er niet staat.
Al 8 jaar op de markt en pas nu sinds dit jaar iets gewijzigd, zelfs hybride kan tegenwoordig. Niet bij ons want dit is een TwinAir 2 cylindertje met 85 pk. Best pittig maar een ook apart geluid. Het lijkt wel een brommertje qua geluid.
Wat leuk is, is het panorama dak. Echt een meerwaarde is dit en heerlijk om open te doen als je rond toert.
Op de foto staat de panda op winterbanden, nu niet en staat zij op mooie 15” Lounge velgen. Met een veel betere wegligging ook. Die winterbanden zijn 14” en dat maakt de auto wiebelig.
Ondanks de auto fungeert als boodschappenwagen is het verbruik laag: 1 op 15. Olieverbruik is nihil. In deze 4 jaar hebben we 20k km erbij geteld dus echt weinig. Ook niet zo raar natuurlijk omdat we een leaseauto erbij hebben.
Onze vorige Panda’s waren van 2004 en van 2008. Deze van 2012 dus je voelt het al aankomen: deze zal binnenkort misschien verdwijnen. Mocht iemand interesse hebben dan kun je deze unieke Panda meenemen voor €5000. APK tot juni 2021. Onderhoudshistorie aantoonbaar bij de dealer.
Betrouwbaarheid is top van deze Panda maar dat wisten we al vanwege de vorige 2 Panda’s.
Ciaaooo!
Panda is ingeruild
Na 5 mooie jaren is de Panda weg en heeft plaats gemaakt voor een Yeti uit 2011/ 1.8 4x4
Zie volgende review!