Fiat Panda 900 Young (1999) #2
Uitvoering | Panda 900 Young |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
"Pepe" de Panda
De machtige Panda, Tot 3 jaar geleden altijd de trouwe compagnon van mijn vader. En nu, 3 jaar later, die van mij.
De Panda heeft me een aantal flinke tegenslagen gegeven als eerste autootje. Puur ongeluk, een gescheurd rubbertje bij de versnellingsbak door een stuk metaal op de snelweg, alle olie uit de bak gelopen en helemaal vastgelopen. Bak laten vervangen door eentje van de sloop. Deze "nieuwe bak" is na 300 km gaan tikken en kraken en dus weer vervangen. Dit keer voor een compleet gereviseerde bak. Ook gelijk een nieuwe koppeling. Verder nooit problemen gehad met de Panda. Verder heeft de Panda klein onderhoudt gehad zoals remmen, bougies en wat verse olie. De Panda wordt steeds zeldzamer en krijgt met enige regelmaat al een duimpje in het verkeer. Snel is hij zeker niet, maar het is verrassend leuk rijden, nog echt werken voor je snelheid.
Qua verbruik is de auto perfect, na het bijhouden kom ik gemiddeld uit op 1/18,7 gecombineerd. Zeker lekker met de huidige benzine prijzen. Ook met sneeuw afgelopen winter was de Panda mij trouw, waar de grote achterwiel aangedreven Duitsers stonden te ploegen en te graven in de sneeuw tufte wij er samen met gemak langs. Het kacheltje heeft een minuut of 5 nodig om op gang te komen, maar wanneer je op de snelweg komt is hij ook meteen loei heet. Verder netjes 2 keer per week even de onderkant afspuiten tegen al het pekel.
Op gebied van roest is deze Panda niet het beste exemplaar, beide deuren zijn goed aan het roesten en de bekende wielkasten achter zijn ook aan het beginnen. Heb al 2 roestvrije deuren van de sloop gehaald, maar nog geen tijd gehad om er verder wat mee te doen.
Kortweg een leuke en steeds zeldzamere auto die nog vele jaren verdiend.