Fiat Panda 45 CL (1982)
Uitvoering | Panda 45 CL |
Bouwjaar | 1982 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De blauwe Fiat Panda 45 uit 1982 is een hartstikke leuk wagentje en een uniek vanwege de goede staat waarin hij verkeert. Toen we deze Panda kochten had deze nog maar 51.000 km gereden. Inmiddels is de kilometerstand gestegen naar 71.000 km. Hij rijdt heerlijk en is zeer snel voor een Fiat Panda. Topsnelheid zeker 160 km/u en in 0 tot 100 in 13.9 seconden.
Een ander leuk voordeel is, dat je de 45 uitstekend als kampeerwagentje kan gebruiken. De twee voorstoelen kunnen als comapingstoeltjes dienen. En ik moet zeggen dat het lekker zit. En als je de achterbank plat gooit heb je zelfs een tweepersoonsbed. Heel comfortabel is het niet, maar voor een paar nachtjes is het best te doen.
Jammer is wel, dat ie maar vier versnellingen heeft. Je mist de vijfde af en toe wel. De herrie van het motortje is af en toe ook iets om helemaal gek van te worden.
De Panda 45 is op dit moment mijn tweede auto. En voorlopig zal dit nog wel zo blijven. Wil namelijk nog zo lang mogelijk van dit wagentje genieten, zonder al te veel kilometers te rijden. Ik zal hem voornamelijk tijdens meetings en rondritten gebruiken. Zo wordt ie het minst belast.
Ik heb alleen een keer de koppeling moeten vervangen, maar ja dat is puur onderhoud dat je bij elke auto tegen komt op den duur.