Fiat Panda 1.1 Young (2002)

Fiat Panda
Fiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat Panda

UitvoeringPanda 1.1 Young
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Voor 6500 euro een nieuwe wagen. Dat is mogelijk, maar dan moet je wel zoals ik voor de Fiat panda kiezen, dat moet je willen. Best wel acceptabel karretje gezien de prijs, je moet hem natuurlijk niet met een limo gaan vergelijken. Voor een laag bedrag per kilometer, voor verzekering, voor onderhoud en een laag verbruik rijd in het rond. Wat voor mij ook de doorslag gaf was de voor de panda nieuwe mpi 1.1 motor met bijbehorende betere versnellingsbak. In ieder geval moderne techniek onder de kap. Comfort is acceptabel, alleen wegligging valt tegen, zeker in bochten. Oorzaak denk ik ouderwetse starre achteras. Besturing is ook niet messcherp en best wel veel windgeruis.

Dat is mij vies tegengevallen voor een nieuwe auto. Na 1000 km begon steeds het motormanagment lampje te branden. Dit ging gepaard met schokken van motor. Het werd steeds erger. Op het laatst starte de auto bijna niet meer en sloeg tijdens het rijden af(nieuwe auto!!) Na vele keren in de garage(gelukkig 2 jaar garantie) werd het euvel gevonden. Een defect relais. Nu na 2 weken na de laaste bezoek aan garage sloeg de wagen weer af onder het rijden. Meteen weer een afspaak gemaakt. De wagen moest toch al terug want bij het nemen van bochten komt er een jankend geluid van de aandrijfassen. Tja de panda is veel ziek geweest. Het moeilijke was ook steeds dat er niks concreets kwam na uitlezen diagnose systeem. hopelijk is alles binnenkort verholpen.

5,0