Fiat Panda 1000 L i.e. (1992)
Uitvoering | Panda 1000 L i.e. |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Mijn rode Panda 1000 fire L.i.e brengt mij overal naar toe. Zowel in de stad als op de snelweg kom ik zeer goed mee met het verkeer. Uiteraard heb ik de topsnelheid een keer getest. Hier kwam ik uit op bijna 160 km/u. Ook met het optrekken van 0 tot 100 km/u valt het niet tegen. In 15.9 sec. zit ik met deze Panda op 100 km/u. Wie dus zegt dat een Panda langzaam is heeft ongelijk.
Het is voor mij de perfecte auto om me eigen te verplaatsen: goedkoop, klein en een lekker eigenwijs karakter net als ik.
Jammer aan deze auto is dat de bijrijdersdeur aan het rotten is en er een flinke deuk in zit. Overigens niet dankzij mij. Heb hem zo gekocht. Een ander nadeel is dat het een L uitvoering is, standaard dus: geen achterruitwisser, geen rechterkaartenbak. Vooral de achterruitwisser mis ik af en toe heel erg.
Ik heb deze auto gekocht, omdat mijn Fiat Panda 45 op dat moment stil stond en ik toch vervoer nodig had. En ik wilde per se in een Panda blijven rijden, omdat deze mij zo goed beviel. Spijt heb ik absoluut niet van deze auto. Voor weinig geld toch heel erg veel plezier. Een voordeel tegenover de Panda 45 is dat de 1000 fire een vijf-bak heeft en een stuk minder herrie maakt. Erg prettig als je met een behoorlijke snelheid over de snelweg rijdt... hahaha....
Al met al ben ik dus tevreden met mijn rode Panda.
Tot nu toe heb ik alleen een lekkende radiator gehad. En hij heeft even gestotterd tijdens het rijden, maar dat is nu allemaal al weer opgelost.
Het stotteren ontstond, doordat er een beetje vocht in de verdelerkap zat.
Ondertussen is nog een keer de radiator vervangen. Tevens is de waterpomp vervangen, omdat deze ook lek was. De koelvloeistof had de distributieriem aangetast. Dus ook deze is meteen vervangen.