Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)

Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)
Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)Fiat Multipla 1.6 16v ELX (2002)

UitvoeringMultipla 1.6 16v ELX
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2016

Heel blij

Na een tijdje rondzoeken heb ik eindelijk een Fiat Multipla gevonden die in redelijke staat was. Het was een 1.6benzine n de kleur Giallo Pareo, heel exclusief want you n Belgie heb ik die kleur nog niet gezien. Vroeger heb ik nog 5jaar met eem Multipla gereden en de goede indruk was me steeds bijgebleven. Iedereen vond hem een onding, niet om aan te zien... Ik vond het een zalige ruime auto.
Reeds een tijdje was ik op zoek naar een mooie tweedehands om die te stallen, bij wijze van investering. Ik ben ervan overtuigd dat deze wagen een collectors item wordt. Het moest wel het model van voor de facelift worden. De facelift verknalde zijn persoonlijkheid en maakte de wagen op slag banaal. De bedoeling is de wagen in orde te stellen en tien jaar op stal te zetten. Tegen dan is de wagen 25j oud en kan (als de wetgeving niet verandert) ingeschreven worden als oldtimer. Velen geloven er niet in maar ik ben overtuigd. De 2pk werd niet voor niets een lelijk eendje genoemd maar nu is er het een fel gegeerd wagentje geworden.
De uitdaging was echter om een redelijk ongeschonden exemplaar te vinden. Een Multipla werd vooral gekocht door gezinnen met meerdere kinderen, was een ideale caravantrekker (korte achteroverhang en een hoog koetswerk), werd door z'n veelzijdigheid een ideale verhuiswagen, kortom, eem wagen die meestal heel intensief gebruikt werd.
De meeste Multipla's vertonen enorm veel gebruikssporen mede door de krasgevoelige kunststoffen die de contructeur gebruikte.
Ik ben de wagen dus gaan halen in Nederland en betaalde 1500EUR inclusief transitplaten en verzekering voor 2weken. Ik heb er dus twee weken mee rondgereden en bepaalde onderdelen (remmen voor, triangels voor) laten vervangen en onderaan aan het chassis een stukje laten lassen. Kostprijs: 900EUR.
Ondertussen zijn de twee weken voorbij en staat de auto stil in mijn loods.
Graag zou ik nu in de komende tijd de wagen willen opfrissen. Hij wordt volledig in de was gezet, rubbers insmeren en onderdelen zoals handvaten enzo vervangen. Het probleem is echter het vinden van die onderdelen. Via internet is er blijkbaar niets beschikbaar dus zal ik eens bij de dealer mijn licht gaan opsteken.
Wordt vervolgd :-)

Steeds meer gegeerd

De Multipla komt heel sporadisch eens buiten omdat ik hem zo goed mogelijk wil bewaren om mettertijd als old timer in te schrijven. Onlangs ben ik gecontacteerd omdat ze een Multipla nodig hadden voor een videoclip. Alle Fiatgarages in Vlaanderen afgebeeld maar zonder resultaat. Uiteindelijk via omwegen bij mij terecht gekomen. Ik zag trouwens onlangs een identiek exemplaar met dezelfde hetzelfde kmstand te koop gezien op AutoScout24 NL voor 6.900EUR...
Voorts is er niet veel te vertellen daar de wagen amper buiten komt...