Fiat Marea Weekend 1.6 16V SX (2000)
Uitvoering | Marea Weekend 1.6 16V SX |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Na een aantal Opels waren we toch toe aan eens iets anders.
Aangezien de Fiat Marea weekend vrij compleet was voor een redelijke prijs welke paste binnen het (lease) budget hebben voor deze auto gekozen.
Qua betrouwbaarheid zijn we tevreden over de keus, alleen de electrische installaties vallen een beetje tegen.
Na 4 jaar en ruim 150.000 km merk je wel dat de auto te lijden heeft gehad onder het intensieve gebruik, vaak met zware belasting, wat vooral in de achtervering te merken is.
Maar over het algemeen doet deze auto niet onder voor de Opels die ik tot nu toe heb gehad.
Deze auto is eigenlijk behoorlijk onderschat geweest.
Na 2 weken waren alle functies van het dashbord uitgevallen, omdat door een onduidelijke oorzaak de zekering was doorgebrand.
Verder zit de derde accu er al in, nadat ik tot 2 x toe met een lege accu kwam te staan, iets wat mij nog nimmer was overkomen.
Uitlaat is in zijn geheel vervangen nadat deze was gescheurd bij ong. 90.000 km.
De koude start is ook problematisch, duurt lang, en met veel gepiep verlaat ik dan de straat, dit probeert de dealer bijna elke beurt te verhelpen.