Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16v 120 Corporate (2008)
Uitvoering | Bravo 1.4 T-Jet 16v 120 Corporate |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Twee weken geleden hebben we de Fiat Bravo 1.4 T-Jet (120pk) Corporate opgehaald bij de dealer. De auto heeft de kleur Tango Red (felrood, geen metallic) en is bovenop de standaard Corporate uitvoering uitgevoerd met de volgende opties:
- Lendensteun bestuurdersstoel
- Automatisch inklapbare buitenspiegels
- Blue & Me systeem (zonder navigatie)
- Hoofdsteunen met anti-whiplash voorziening
- Sierstrips aan de onderkant van de ramen (zoals op de Sport-editie)
Inmiddels hebben we 1500 km gereden en de auto bevalt in één woord geweldig. Goede wegligging, prachtig interieur en exterieur, prettige besturing en vooral veel multimedia aan boord. In het begin was het even wennen om alle knoppen en menuopties te doorgronden maar inmiddels is het helemaal duidelijk.
Wat kleine puntjes die me opvallen:
- In het begin moest ik nog erg wennen aan het motorgedrag bij het optrekken: als je vol gas geeft gebeurt er in eerste instantie weinig maar bij ongeveer 2000 toeren merk je dat je (spreekwoordelijk) in je stoel gedrukt wordt en pas écht vooruit gaat. Inmiddels weet ik dat iets gevoeliger gas geven veel beter werkt en de auto is dan ook niet stoterig meer.
- T.o.v. de Fabia vallen me twee kleine dingen op: in de Bravo mis ik een dagteller die zichzelf reset nadat de motor een aantal uur niet heeft gelopen; en om de ruitenwisser eenmalig te laten bewegen moet ik in de Bravo de hendel omhoog duwen, dit vind ik ergonomisch niet zo handig (in de Fabia en andere VW auto\'s is dat omlaag).
Deze review zal ik blijven bijwerken met onze ervaringen en ik zal binnenkort ook foto\'s toevoegen. Voorlopige conclusie: super(mooie!) auto!
Nog geen problemen!