Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16v 150 Sport Plus (2009)

Fiat Bravo
Fiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat BravoFiat Bravo

UitvoeringBravo 1.4 T-Jet 16v 150 Sport Plus
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2019

Wat een leuke auto!

De zoektocht naar een nieuwe auto is een maand of drie geleden begonnen. Ik had een jaartje gereden in een Peugeot 206 en ik was op zoek naar iets meer comfort (eisen waren in ieder geval airco & cruise control) en een leuk ogende/sportieve auto. Ik had de moed eigenlijk al opgegeven en begon te kijken naar betrouwbare/zuinige auto's zoals Renault Twingo's en Opel Corsa's. Dit met als doel om verder te sparen voor een leuke auto. Voordat ik begon met het maken van een proefrit heb ik als laatste hoop een post geplaatst op het autoweek forum en binnen een paar uur kreeg ik de reactie dat ik eens moest kijken naar een Fiat Bravo met een T-Jet motor (nogmaals dank voor deze reactie!). Binnen een dag had ik een goed ogende & goed geprijsde rode Fiat Bravo gevonden. Het was een 1.4T-jet motor met 150pk in de Sport Plus uitvoering. Na bijna 2 uur rijden aangekomen bij de verkoper en tijdens de proefrit was ik meteen verkocht. Wat een fijne pittige auto. Nog even kort over nagedacht maar binnen tien minuten terug gebeld om te bevestigen dat ik de auto z.s.m. wilde ophalen.

De auto heeft nog een grote beurt gekregen (inclusief vervanging distributieriem) en ik kon de auto de volgende zaterdag ophalen. Wat een feest is het om in deze auto te rijden, binnen twee dagen bijna 1000km gereden en de auto nog even uitgeprobeerd op de autobahn. Vooral in de tweede versnelling, met de (geweldige) sport-stand aan, trekt de auto flink door. Verbruik viel me wel een beetje tegen maar met redelijk sportief rijden kom ik uit rond de 1 op 12 à 13. Qua betrouwbaarheid kan ik er nog niet veel over zeggen maar ik heb helaas al één keer stil gestaan met een lege accu, deze is kosteloos onder de garantie vervangen, helemaal top. Nog even een aantal + en - minpunten:

+ Sportieve look, rood mooi doorgevoerd in de stiksels en stoelen
+ Fijn vermogen, de auto trekt lekker door vooral in de tweede en derde versnelling
+ Mooi maar, naar mijn mening, geen overdreven motorgeluid
+ Veel ruimte

- 1e versnelling zit weinig vermogen
- Kleine achterruit
- Radio stoort (ga de antenne nog nakijken)

Zelf automatten voor vervangen en een nieuw Fiat-logo achter besteld om hem optisch nog een beetje op te pimpen. Foto's zal ik nog toevoegen en ik ga proberen de review om de 10.000~km bij te houden.

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens