Fiat Barchetta 1.8 16v (1995)

Fiat Barchetta
Fiat BarchettaFiat BarchettaFiat BarchettaFiat BarchettaFiat BarchettaFiat Barchetta - interieur

UitvoeringBarchetta 1.8 16v
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2000

Nadat ik ben begonnen met werken kon ik eindelijk deze auto aanschaffen. Is altijd al mijn favoriet geweest en wat was ik blij met deze zwarte ’batmobiel’.
Als vrouw zijnde vond ik dit echt een leuke vrouwencabrio. Niet te posh, patserig of scheurbak. Op zich houd ik wel van een beetje snelle auto en met de 1.8, 16v heeft ie net genoeg om af en toe uit de band te springen. Rijcomfort is super! Laag bij de grond (in en uitstappen wat ongemakkelijker), dus in de bocht plakt ie lekker aan de weg. Van binnen is er niet gek veel plaats, het is niet voor niks een tweezitter, maar op zich kunnen ook lange mannen best goed zitten. Beenlengte en ook in de hoogte is er plaats genoeg. Ook de afwerking van het interieur was zeer mooi en stylish, echt dat Italiaanse vleugje, met mooie details. Jammer alleen dat ie best een slok benzine lust maar als liefhebber kijk je daar echt minder naar.
Al met al is het natuurlijk geen auto dat ieders adem doet stokken maar als eigenaar kun je heel veel rijplezier draan beleven (zeker als vrouw ;-) Heb een dik jaar drin gereden toen ik ’m weer weg moest doen en dat ging echt met pijn in mijn hart. Soms zie ik m rijden en zeker met warm weer, als die kap eraf is (is ook in 3 tellen gebeurd) en ik in mijn Punto zit te zweten, dan benijd ik die mensen echt wel! Ik moet zeggen dat ik weinig kwalen heb gemerkt wat je hoorde bij de 1e lichting Barchetta’s. Geen condens in de achterlampen of deukjes in de kofferbakklep etc...

* In dat jaar dat ik hem heb gereden zijn de remschijven en blokken vervangen. De bedrading die dat moest aangeven was ook stuk.
* Het grootste probleem was wel dat de kilometerteller stuk ging, ook de dagteller deed niks meer. Schijnbaar een probleem tussen het electrisch signaal om te zetten naar de mechanische teller...en dat is niet goedkoop...

Minpuntjes aan de auto waren:
* softtop die niet perfect aansloot waarbij je dus ietsjes kon voelen (als je je hand aan het raam hield) dat er een zuchtje wind blies.
* Als het vroor kon je de knopjes niet induwen die ervoor moesten zorgen dat de deurhendels uitklapten, zeer vervelend!
* het polyesterraampje in de softtop is niet verwarmd of iets dergelijks dus die was vaak beslagen of als het dan nog kouder was, bevroren. Bovendien best krasgevoelig.

Maar al met al woog dat absoluut niet op tegen het prettig rijden met deze cabrio.