Fiat 500L TwinAir 105 Lounge (2018)

Fiat 500L
Fiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500L CrossFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500LFiat 500L

Uitvoering500L TwinAir 105 Lounge
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2020

Prima kar, maar,,,,.

Afgelopen januari de Renault Clio Estate ingeruild voor de Fiat 500L Twinair Lounge. Hoewel de Clio ons prima is bevallen wilden wij, gezien onze leeftijden, een auto met een hoge instap. Na lang zoeken en vergelijken bleven er uiteindelijk twee auto's over. De Renault Captur en de Fiat 500L. De keuze is gevallen op de Fiat. Reden? De stoelen zitten beter, veel glas rondom, panoramadak, uitstekende boordcomputer, prettig rijden en last but not least een makkelijke en lage instap voor onze hond. De auto rijdt prettig een comfortabel, de zit is uitstekend, stop and go-systeem werkt perfect (dit in tegenstelling tot de Clio!) en het zicht rondom is geweldig door het vele glas. Achterbak is dusdanig goed verstelbaar dat onze Golden Retriever voldoende ruimte in de kofferbak heeft.
Na ruim 2500 km. met de Fiat gereden te hebben kan ik eigenlijk maar één minpunt bedenken. En dat is het benzineverbruik. Hoewel ik mij keurig aan de voorgeschreven snelheden houd en niet als eerste bij de stoplichten weg hoef te zijn ben ik niet tevreden over het benzineverbruik. Gemiddeld rijd ik 1 op 12 en dat vind ik aan de hoge kant! Ik ben heel nieuwsgierig of andere Fiat 500L rijders dit herkennen. De auto is hiervoor bij de garage geweest, de emissiewaarde en alle in- en afstellingen zijn gemeten maar hier is niets bijzonders uitgekomen. Heb ik gewoon pech wat het verbruik betreft of zou hier nog iets aan te doen zijn? En zo ja: wat?

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens