Fiat 500L TwinAir 105 Lounge (2018)
Uitvoering | 500L TwinAir 105 Lounge |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Prima kar, maar,,,,.
Afgelopen januari de Renault Clio Estate ingeruild voor de Fiat 500L Twinair Lounge. Hoewel de Clio ons prima is bevallen wilden wij, gezien onze leeftijden, een auto met een hoge instap. Na lang zoeken en vergelijken bleven er uiteindelijk twee auto's over. De Renault Captur en de Fiat 500L. De keuze is gevallen op de Fiat. Reden? De stoelen zitten beter, veel glas rondom, panoramadak, uitstekende boordcomputer, prettig rijden en last but not least een makkelijke en lage instap voor onze hond. De auto rijdt prettig een comfortabel, de zit is uitstekend, stop and go-systeem werkt perfect (dit in tegenstelling tot de Clio!) en het zicht rondom is geweldig door het vele glas. Achterbak is dusdanig goed verstelbaar dat onze Golden Retriever voldoende ruimte in de kofferbak heeft.
Na ruim 2500 km. met de Fiat gereden te hebben kan ik eigenlijk maar één minpunt bedenken. En dat is het benzineverbruik. Hoewel ik mij keurig aan de voorgeschreven snelheden houd en niet als eerste bij de stoplichten weg hoef te zijn ben ik niet tevreden over het benzineverbruik. Gemiddeld rijd ik 1 op 12 en dat vind ik aan de hoge kant! Ik ben heel nieuwsgierig of andere Fiat 500L rijders dit herkennen. De auto is hiervoor bij de garage geweest, de emissiewaarde en alle in- en afstellingen zijn gemeten maar hier is niets bijzonders uitgekomen. Heb ik gewoon pech wat het verbruik betreft of zou hier nog iets aan te doen zijn? En zo ja: wat?
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3
- Comfort5
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Fiat 500L Cross 1.4 T-Jet

Fiat 500L

Designreview Ford Mustang Mach-E: 'met grotere wielkasten en grotere wielen beter geweest'

Dries Tuinhof heeft voor elke Simca, Talbot of Matra uit collectie een Franse plaatsnaam

Waarom de BMW Z3 Coupé in tegenstelling tot de Roadster wel direct een klassieker was