Fiat 500 TwinAir 80 PopStar (2016) #2

Fiat 500
Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500Fiat 500CFiat 500C

Uitvoering500 TwinAir 80 PopStar
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

Eerste ervaring Fiat 500 Pop-Star twinair automaat

Na vele jaren rijden in de Hyundai’s i10 overgestapt op een Fiat 500. Dat komt door mijn dochter die een 500C sport heeft en erg enthousiast was. Omdat mijn vrouw een half jaar geleden helaas overleden is had ik wel zin in een kleinere auto en ook een zuiniger. Verder was de bestaande Hyundai eigenlijk wat saai en een eenheids worst geworden en zo’n “cult” wagentje zoals de 500 eruit ziet is wel een lust voor het oog. Gezien mijn leeftijd was een automaat en de hoge instap ook iets wat meespeelde, dus een Fiat 500 gekocht, het nieuwste model van 1 jaar oud met weinig km. en wit van kleur! Hij rijdt lekker pittig en zuinig, 1 op 20. Heb er nu plm. 2000 km. mee gereden, maar heb 1 critiek punt en dat is windruis achterin bij snelheden boven de 80km. dan begint het, net of er een raampje los staat. Bij de Fiat dealer gevraagd of dat normaal was en hebben ze er mee gereden en kwamen tot de conclusie dat het wel erg storend was en nog onder de garantie viel om er naar te kijken. Alles afgeplakt, maar nog steeds ruis, dus een nieuw afdichtingrubber besteld voor de achterklep. Deze is er vandaag aan gezet, maar het windruisen is nog niet over. Nu is mijn vraag aan andere 500 bezitters of zij ook last hebben van dit euvel? En wat is er aan te doen? Heel graag een oplossing uwerzijds, want vooral bij lange ritten van meer dan een uur is dat windlawaai heel vervelend en frustrerend. Verder niets dan lof over deze wagen en wil ik hem graag houden, maar dan wel stil. Ik hou U op de hoogte van de ontwikkelingen en zie met belangstelling uw commentaar tegemoet.

Even bijpraten.

De Fiat 500 Popstar is nog steeds een fijn wagentje. Wel is gebleken dat het gebrek aan ruimte soms een gemis is. Ik weet dat het een stadsauto is, maar toch als je iets mee wil nemen dat langer is dan 1 meter, heb je een probleem. Maar dat wist ik en leg me daar bij neer, temeer omdat dat haast niet voorkomt. Verder blijkt het lawaai waar ik het over had van de banden te komen. Dat heb ik ontdekt toen er nieuw asfalt op de snelweg bij Joure was gelegd toen was het geruis opeens weg en gleed de 500 geruisloos over de weg! Bij de bandenwissel, dat duurt nog wel even, wil ik op zoek naar “fluisterbanden”. Hopelijk is het dan wat stiller in de wagen bij hogere snelheden. Verder geen problemen, starten en rijden maar.........tot de volgende review. 👍

PRIVATE LEASE Fiat 500